Hont András is megszólalt a sálgate-ről

2022. november 22. 16:26
Mondandóját „az összes fél” figyelmébe ajánlotta.

Diplomáciai vihart kavart Orbán Viktor sálja, amelyen egy Nagy-Magyarország látható. A téma kapcsán Hont András publicista is megszólalt, aki egy Bibó-idézetet szánt az összes félnek. 

„Egy olyan világban, amelyben egy nemzetnek legaggasztóbb és legszorongatóbb kérdése az, hogy milyen területeket félt, vagy milyen területeket követel, bekövetkezik az az állapot, hogy a nemzet prosperitását elsősorban a területi státussal hozzák kapcsolatba: az emberek nemzeti büszkeségük vagy nemzeti vágyaik teljességét úgy elevenítik meg, hogy megrajzolják a való vagy leendő állapot térképét, s azt mindenütt szemük elé rakják. Ez a szemlélet mélyen antidemokratikus”

– idézte A kelet-európai kisállamok nyomorúsága című könyv sorait a publicista. 

Üzent Orbán Viktor a sálját kritizálóknak

 

Nyitókép: Képernyőfotó 

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan.
Milyen elképesztő szemforgatás, hogy a KRÍMÉRT lehet, sőt kötelező őrjöngeni, "utolsó ukránig" harcolni stb. (még egyszer tisztázzuk: egy olyan terület, aminek kb. zéró köze volt valaha is "Ukrajnához" vagy az ukránokhoz, kb. zéró az ukrán lakosság, az egész történelem folyamán egy bizonyos SZOVJETUNIÓ belső határainak a tologatása folytán, egy bizonyos Nyikita Hruscsov nevü bolsevik diktátor szeszélye folytán tartozott pár évtizedig ideiglenesen valamiféle "Ukrajnához"... ez kb. az a szint, mintha mi Bosznia miatt őrjöngenénk, hogy adják vissza, mert hát kb. 1878-tól 1918-ig a miénk volt...), addig mi felejtsük el, hogy 900+ (!!!!!!!!) évig volt a Magyar Királyság az, ahol még most is sok százezer magyar él.

Igen, ez a farkasos téma is jó párhuzam.

Oké, tehát Bibónak ez a véleménye a sálügyről. Nem baj, ha az enyém ettől egy kissé eltér?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés