A queer emberek helyzete Magyarországon egyre rosszabb a német lap szerint

2022. október 24. 10:22
A Tagesspiegel az Amnesty International Magyarország igazgatójával készített interjút, aki elmondta: saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt.

Magyarországon a queer emberek helyzete egyre rosszabb – írja a Tagesspiegel. Vig Dávid, az Amnesty International elnöke saját bőrén tapasztalja a növekvő diszkriminációt. A lapnak adott interjúban beszélt „az Orbán-kormány LMBTQ-ellenes törvényeinek hatásairól”.

Vig elmondása szerint a homofób és transznemű zaklatást megtapasztalók nem férnek hozzá azokhoz a programokhoz, segítséghez és szolgáltatásokhoz, amelyek korábban elérhetőek voltak számukra. Arról is beszélt, hogy néha a tanárok meghívják őket, és azt követelik, hogy hagyják ki az LMBTQ témákat.

„De ebben a kérdésben nem kötünk kompromisszumot.

Nem beszélhetünk a diákokkal a zaklatásról, és nem hagyhatjuk ki az egyik legfontosabb okot, a queerfóbiát”

– hangoztatta az Amnesty elnöke. Vig nem igazán érti, hogy jogi szempontból mit jelent a jogszabályban megfogalmazott homoszexualitás és nemváltoztatás ábrázolásának tiltása. Elmondta, hogy legalább egy tucat embert ismer, aki a romló helyzet miatt elhagyta Magyarországot. A lap szerint Berlin sok queer ember számára menedékhelynek számít.

Borítókép: Pixabay

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hej, ha Rákosinak ilyen szép parókája jutott volna, tán kommunista se lett volna!

Csakis a szekuláris gondolkodás önabszolutizáló, s ezért szűkös horizontjában tűnik rossznak a helyzetük. A magyar józan többség is tudja ezt, s ezért hiábavaló az AI folyamatos rikácsolása.

Ez az idézet megmagyarázza a gyermekvédelmi törvény szükségességét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés