Algemeiner: A budapesti izraeli nagykövetség tiltakozik a Mi Hazánk Horty-szobra ellen

2022. szeptember 3. 16:37
„Az antiszemitizmusnak és az antiszemita eszméknek nincs helye és nincs tolerancia, pont”– hangsúlyozta a nagykövetség közleményében.

„Izrael magyarországi nagykövetsége határozottan elítélte, hogy az ország parlamentjének épületében a háborús nácibarát diktátor, Horthy Miklós admirális mellszobrát tervezik elhelyezni” – írja az Algemeiner.

Mint megírtuk, a Mi Hazánk ("Hazánk") párt kedden jelentette be a mellszobor felállítását a párt alelnökének, Dúró Dórának az irodájában.

„Nehéz elképzelni, hogy a modern Magyarországon, Európa szívében még mindig vannak olyan politikai körök, amelyek egy olyan személy dicsőítésével vannak elfoglalva, aki magyar állampolgárok százezreinek, köztük a zsidó közösség többségének embertelen szenvedéséért és haláláért is felelős” – jelentette ki a nagykövetség közleményében.

Az antiszemitizmusnak és az antiszemita eszméknek nincs helye és nincs tolerancia, pont”

– hangsúlyozta a nagykövetség közleményében.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó

Horthynak állít szobrot a Mi Hazánk a parlamentben. Novák Elődék szerint utolsó kormányzónk munkássága egyértelműen szoborért kiált. Bővebben...

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg, hogy ne üzengessenek hadat állandóan:
Chaim Weizmann, a Zsidó Világkongresszus elnöke New York-i beszédéből, 1942. december 3-án:

„Nem tagadjuk, és nem félünk annak bevallásától, hogy ez a háború a mi háborúnk és a zsidók felszabadulásáért folyik. … A mi frontunk, a zsidóké, erősebb, mint minden más front együttvéve.

Ehhez a háborúhoz mi nem csak a pénzügyi támogatásunkat adjuk, amelyen az egész háborús termelés alapul. Ehhez a háborúhoz mi nem csak a teljes propaganda gépezetünket adjuk, ami a morális energiát szolgáltatja a háború folytatásához.

A győzelem garanciája túlnyomórészt az ellenséges erők gyengítésén alapszik, ahogy a saját országaikban, az ellenállás útján semmisítjük meg azt. Mi vagyunk a Trójai Faló az ellenség várában. Az Európában élő zsidók ezrei jelentik azt az alapvető tényezőt, amely az ellenség megsemmisítéséhez vezet. Ott a mi frontunk egy tény és a legértékesebb hozzájárulás a győzelemhez.”

Anti-magyarista eszméknek sincs.

Majd Kövér beszél velük.

"...elítélte, hogy az ország parlamentjének épületében ...Horthy Miklós admirális mellszobrát tervezik elhelyezni" - esetleg az épület mellett?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés