Ferencvárosi médiaügyek: elmarad az önkormányzati testületi ülés, marad a törvénytelen állapot

2022. augusztus 12. 20:57

Baranyi Krisztina polgármester nem tudott maga mellé állítani tíz városatyát, így most sem rendeződik a helyzet, pedig a bíróságok határidőt szabtak az önkormányzatnak.

2022. augusztus 12. 20:57
null
Almási B. Csaba

A helyi médiában kialakult válság miatt egyre zűrösebb a helyzet a ferencvárosi önkormányzatban. A tervek szerint szerdán rendkívüli testületi ülést tartottak volna annak érdekében, hogy megoldják az ügyeket – ma kellett volna kiküldeni az előterjesztés anyagát –, de a hivatal értesítette a képviselőket: az ülés elmarad.

A botrány még május végén robbant ki a IX. kerületben, amikor az önkormányzat tulajdonában lévő Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kirúgta a 9 Magazin főszerkesztőjét, Vágvölgyi B. Andrást. Hagymási Zoltán arra hivatkozva menesztette az újságírót, hogy nem járt be a munkahelyére, holott erre a szerződése kötelezné. Baranyi Krisztina polgármestert – aki a megválasztása óta háborúzik a korábban őt támogató ellenzéki pártokkal – nagyon felháborította ez a döntés; a Facebook-oldalán azt írta akkor, hogy őt előzetesen nem értesítették, a felmentésről semmit nem tudott, Hagymási komolytalan indokkal és munkajogilag aggályos módon küldte el Vágvölgyit. Majd közölte,

a sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett.

A képviselő-testület végül leváltotta a médiacég éléről Hagymásit, és a helyére Hoffmann Györgyöt, a DK-s parlamenti képviselő Kálmán Olga férjét választotta meg. Baranyi ezzel a döntéssel sem értett egyet, így vétót emelt ellene, ő inkább Pataki Márton Dánielt, a Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatóját látta volna szívesen (ideiglenesen) ezen a poszton, és azt is kezdeményezte, hogy az új ügyvezető helyezze vissza a főszerkesztői székbe Vágvölgyi B. Andrást.

A képviselő-testület a júliusi ülésén nem támogatta a polgármester előterjesztését, a vétó miatt viszont nem lehet kinevezni Hoffmannt. Kompromisszumos javaslatként felvetődött, hogy átmenetileg Bencsik Márta, a médiacég felügyelőbizottságának elnöke vezesse a kft.-t, ám Baranyi őt is csak akkor fogadná el, ha Bencsik 2024 végéig foglalkoztatja a menesztett főszerkesztőt. Ezt a döntést megkönnyítené egyébként, hogy Hoffmann – látva az egyre durvuló botrányt – visszalépett a feladattól.

A képviselő-testületi ülés elmaradása miatt azonban egy ideig megint nem fog rendeződni a helyzet.

Információink szerint Baranyi szondázta a koalíciós képviselőket, és úgy látta, nem lesz meg a tíz politikus, aki megszavazná a javaslatot.

Pedig sürget az idő, a cégbíróság ugyanis 30 napot adott az önkormányzatnak arra, hogy állítsa helyre a médiacég törvényes működését, válasszon vezetőt az élére. A munkaügyi perben eljáró bíróság pedig 45 napot adott arra, hogy a cég állapodjon meg a kirúgott Vágvölgyivel, aki a Magyar Nemzet információja szerint 12,2 millió forint sérelemdíj, valamint 7,8 millió forint elmaradt munkabér kifizetését követeli.

(Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2022. augusztus 13. 16:45
....nézzük, nézzük a fotót és valósággá lesz a repedtsarkú tanyasi Júlia, a mosónők örökbecsű képviselője....
Kivűlálló
2022. augusztus 13. 15:59
Fúj, de ocsmány ez az üsző...! :(
KBA98
2022. augusztus 13. 10:37
Egy felelős elfoglaltságú személy (női), ebben a korban, hogy nézhet ki ilyen csúnyán? A kor jön, de lógó, loboncos, ápolatlan haj ne tesz jót. Amint elnézem az arcápolás sem az erőssége!
Parm
2022. augusztus 13. 09:58
Még jó, hogy ezek akarnak kormányra kerülni Magyarországon. Milyen jól elműködgetnénk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik