Az Iszlám Állam szimpatizánsa ellen emeltek vádat Magyarországon

2022. augusztus 9. 11:16
Háborús uszítás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki az Iszlám Állam propagandáját terjesztette és magát a terrorszervezet segítőjeként határozta meg

A vádirat szerint a férfi néhány évvel ezelőtt érdeklődni kezdett terrorista módszereket hirdető szervezetek, így az Iszlám Állam iránt is. Kivégzésekről készült videókat nézett, és olyan kapcsolatokat épített ki, amelyek segítségével nyilvánosan nem hozzáférhető, az ilyen szervezetek tevékenységével foglalkozó internetes oldalakra léphetett. 

A terrorista propagandát jellemzően az interneten terjesztik. A közösségi oldalakra feltöltött tartalmakat a tagok és szimpatizánsok letöltik, és – mivel a nagy tartalomszolgáltatók automatikusan törlik az ilyen jellegű feltöltéseket – , azokat nem nyilvános fórumokon osztják meg. Ilyen tartalom például az úgynevezett nasíd, azaz iszlám vallási ének.    

A gyanúsított regisztrált egy németországi zenemegosztó platformra, és arra két felhasználónéven is nasídeket töltött fel, amelyek közül többet az Iszlám Állam sajtóirodái állítottak elő. Ezekben az Iszlám Államot dicsőítették, illetve közvetetten a terrorista módszerek alkalmazására buzdítottak.    

A gyanúsított által létrehozott csatornának 41 követője volt, a feltöltött tartalmakat bárki megtekinthette. Volt olyan ének, amely 733 like-ot kapott. A férfi úgy határozta meg magát internetes beszélgetésekben, mint aki ugyan nincs közvetlen összeköttetésben az Iszlám Állammal, de annak segítője. A Pest Megyei Főügyészség háborús uszítás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

(MTI)

Nyitókép: Gail Orenstein / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Be kell csukni echte muzulmán embercsempészekkel közös zárkába.
Úgy 15-20 évre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés