Jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől a súlyos testi sértés miatt körözött férfi

2022. augusztus 2. 14:51
Autós üldözés zajlott Budapesten.

Fényes nappal menekült a rendőrök elől P. Csaba, akinek nem volt érvényes jogosítványa, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, és a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte egy súlyos testi sértés miatt folytatott bűnügyben.

A fővárosi közlekedési járőrök július 27-én délután vettek észre a Rákóczi hídon egy Fiat gépkocsit, melynek vezetője nagy sebességgel irányjelzés nélkül cikázott a sávok között. A rendőrök megkülönböztető jelzéssel az autó után mentek, azonban annak sofőrje a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva a Soroksári út felé vette az irányt, majd a kereszteződéshez érve a gyalogos járdán keresztül visszafordult híd felé, és elhajtott. A manőver után a járőrök az autó rendszáma és a gépjármű típusa, valamint a térfigyelő kamerák felvételei alapján kezdték el keresni a sofőrt – írja a Police.hu.

Kiderült, hogy az autót vezető P. Csabának nem volt érvényes jogosítványa,

mert korábban eltiltották a járművezetéstől, és a Siófoki Rendőrkapitányság is körözte egy súlyos testi sértés miatt folytatott bűnügyben. A BRFK járőrei ellenőrizték azokat a címeket, ami a férfihez köthető, amikor pedig átkutatták lakásának udvarát, két lopott motort is találtak; az egyik KTM típusú motort július 15-én lopták el a XII. kerületből, egy Aprilia robogót pedig 2021. decemberében vitte el ismeretlen elkövető a Március 15. térről.

A rendőrök végigjártak minden helyet, ahol a férfi meghúzhatta magát, végül P. Csabát két nappal később fogták el.

A férfi ugyanis újra autóba ült; a rendőrök által ekkor már jól ismert fehér Fiattal közlekedett a Szent István körúton, amikor a közlekedési járőrök kiszúrták a forgalomban haladó autót. P. Csaba ahogy meglátta a rendőröket kiugrott az autóból és futásnak eredt, de a járőrök utolérték és elfogták.

A rendőrök P. Csabát elfogását követően előállították, majd a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a motorlopás miatt folytatott büntetőeljárásban gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság el is rendelt. A XII. kerületi rendőrök az V. kerületben történt robogólopást is egyesítették az ügyükhöz, P. Csaba lakhelyéről pedig egy harmadik járművet is lefoglaltak,

melyet vizsgálnak, hogy bűncselekményből származik-e.   

A rendőrség videót is közölt az esetről.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés