Putyin újabb figyelmeztetést küldött Finnország és Svédország NATO-tagsága kapcsán

2022. június 30. 08:43

Azt üzente, Oroszország megfelelőképp reagál majd arra, ha a NATO kiépíti katonai infrastruktúrát a két országban.

2022. június 30. 08:43
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a NATO hivatalosan felkérte Svédországot és Finnországot a szövetséghez való csatlakozásra. Az orosz elnök rövid időn belül reagált is erre a fejleményre.

Oroszország „megfelelőképpen” reagál majd arra, ha a NATO katonai infrastruktúrát épít ki Finnországban és Svédországban – idézte Vlagyimir Putyint a The Guardian.

 – mondta az orosz elnök a türkmenisztáni fővárosban, Ashgabatban tartott sajtótájékoztatón.

Majd azzal folytatta: „ha Finnország és Svédország akar, csatlakozhatnak. Ez rajtuk múlik. Bármihez csatlakozhatnak, amihez akarnak.”

Putyin ugyanakkor figyelmeztetést küldött mind a NATO-nak, mind a két csatlakozni kívánó országnak egyaránt.

Oroszország többször is óva intette a csatlakozástól Svédországot és Finnországot

Mint ismert, Oroszország többször is óva intette Finnországot és Svédországot a NATO-csatlakozástól, mondván, hogy egy ilyen lépéssel arra kényszerítenék őket, hogy „visszaállítsák a katonai egyensúlyt” a balti-tengeri térség védelmének megerősítésével, többek között nukleáris fegyverek bevetésével – idézte fel a The Guardian.

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Pool AP/Thibault Camus

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. június 30. 14:16
A finnek és svédek számára logikus lépés volt a csatlakozás miután kiderült, hogy az oroszok ígéretei semmit sem érnek, azt is ígérték hogy nem támadják meg Ukrajnát, be is tartották, hiszen csak speciális hadművelet lett belőle. A másik esetben, az ukrán oldalon, mint sok ország esetében az ultranacionalista erők megakadályozhatják hogy a kormányok reális politikát folytassanak. Így jutottak a katonáink is a Don kanyarba, az alternatíva az lett volna ha megzabolázzuk az ultranacionalista erőket otthon.
Dezsőke
2022. június 30. 14:00
Az ukrán elnök újabb anyagi követeléseire Nógrádi úgy reagált, hogy az Ukrajnába menő pénz egy részét ellopják, „ez a világ egyik legkorruptabb országa, a korrupció szintje Fekete-Afrikához hasonlít”.
LancelotDuLac
2022. június 30. 12:58
Ettől aztán összevissza fosták magukat a finnek meg svédek xDDD - kiröhögik ezt a felfuvalkodott hőscincért.
gyaloggos
2022. június 30. 10:39
FINNORSZÁG és Svédország NATO-tagságával természetes, hogy a NATO kiépíti a katonai infrastruktúráját ama két országban. AZ meg szintúgy természetes, hogy OROSZORSZÁG reagál majd arra. AMÚGY FINNORSZÁG meg SVÉDORSZÁG nem UKRAJNA, nem tudom, hogy ők maguk találták ki ezt a csatlakozást, vagy inkább a NATO szorgalmazta ezt erőteljesen. MERTHOGY jól megvoltak ők eddig egymás mellett, a NATO-tagságuk nélkül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik