A gyűlölet nem jogi kategória

2022. május 12. 8:54

Ellenforradalom
Facebook
A liberálisok olyan valóságidegen életet élnek, hogy nüanszok helyett kategóriákkal tévednek

„A liberálisok olyan valóságidegen életet élnek, hogy nüanszok helyett kategóriákkal tévednek.

Amikor a gyűlöletbeszédre építik a hegemóniagépezetük büntetőmechanizmusait egyszerűen jogi kategóriává teszik a gyűlöletet, ami nem az.

Jogi kategória a rongálás, az orvvadászat, sőt a nagykorúság is. De a gyűlölet nem az. Az emberi gyűlölet egy morális kategória, amit egészséges társadalmakban nem szabályoznak, betegés paranoid társadalmakban viszont arra használnak, hogy a fogalmat kitágítva politikai csoportokat tartsanak sakkban.

Ahol lelki motívumok alapján tesznek feljelentést, ott Orwell már csak szociográfiát írhat, a fikciónak lőttek. Márpedig a liberálisok Európa-szerte így tesznek. Gyűlöletnek neveznek egy politikai álláspontot (például az illegális határátlépés ellenzését), azután kriminalizálják azt.

Azt mondják, »a gyűlölet nem vélemény«, hogy betilthassák a nekik nem tetsző véleményeket. Azt mondják »gyűlöletbűncsekemény«, de valójában a nem-liberális vélemények kriminalizálására és elfojtására gondolnak.

Le kell szögeznünk, hogy a gyűlölet emberi probléma, amellyel igenis kezdeni kell valamit. Csakhogy a gyűlölet nem jogi kategória.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erőszak és gyűlölet, hazugság és rágalmazás, verés és öldöklés - ezek a módszerei a jakobínus-leninista hatalomhordozóknak. (Adam Michnik, 1984)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés