Ha minden jól alakul, Kis Grófó lesz az új polgári kormány kultuszminisztere

2022. május 2. 9:16

Rőfös Géza
Kontra
Ha rajtunk múlna, így nézne ki az ötödik Orbán-kabinet!

„Miután már a legvérmesebb liberálisok is belátták, hogy sem a médiatúlsúlyra, sem az emberek »elhülyítésére«, sem a választási csalásra nem hárítható a baloldal történelmi léptékű bukása, így lassan mindenki elfogadja a tényt:

Orbán Viktor hamarosan sorozatban negyedszer, összességében ötödször alakíthat kormányt.

Fel van adva a lecke: a pandémia által megtépázott, majd az ukrán háború által még jobban felforgatott világgazdasági és politikai egyensúly higgadt, fegyelmezett, professzionális kormányzást kíván meg.

Szerencsére a magyar választók többsége ismét jól döntött. Orbán Viktor személye garancia arra, hogy a következő, várhatóan a korábbiaknál nehezebb évekből kihozzuk a maximumot.

Biztosak vagyunk benne, hogy Miniszterelnök Úr következő kormányába is a megfelelő embereket szemelte ki a legfontosabb posztokra. Mi azonban tisztelettel javaslunk neki néhány olyan jelöltet, akik saját területükön már bizonyították alkalmasságukat, és nem utolsósorban személyük garancia arra, hogy a liberálisoknak ismét legyen min puffogniuk.

Következzék kormányzati castingunk a teljesség és a komolyság igénye nélkül!

1. Tiborcz István – ipari és fejlesztési miniszter: a miniszterelnök veje a baloldali rosszakarók számára kedvelt bulvártéma. Kevesen tudják azonban, hogy családjának üzleti sikerei bőven megelőzték az Orbán-kormány első ciklusát. Tiborcz sikeres üzletember, vélhetően bírja a miniszterelnök bizalmát, fiatal és lendületes, nem utolsósorban pedig erőteljes lipsihiszti-generáló hatása lenne, ha Gulyás Gergely oldalán időnként feltűnne a kormányinfókon.

2. Szájer József  – igazságügyminiszter: a magyar választók a fideszes politikusokhoz köthető botrányokról is elmondták a véleményüket április harmadikán: mint kiderült, ezek nem igazán érdeklik őket. Bár Szájer valószínűleg az ereszcsatornás ügye révén forog mostanában a legtöbbet a közbeszédben, mégis fontosabb, hogy rendkívül felkészült jogász, veterán európai politikus, akinek a nemzeti oldal nagyon sokat köszönhet. Itt az ideje, hogy a baloldal is megmutassa, hogy a gyakorlatban is toleráns: ízléstelen, cinikus buzizás helyett fogadják tisztelettel a kormányzati pozícióban visszatérő politikust.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés