Székesfehérvár soha annyi fejlesztési forrást nem kapott, mint az Orbán-kormányok alatt

2022. március 28. 13:19

Cser-Palkovics András
Facebook
A jövő a mi kezünkben van: Vasárnap országgyűlést, így kormányt is választunk a következő négy évre.

„Tisztelt Fehérváriak!

A jövő a mi kezünkben van: Vasárnap országgyűlést, így kormányt is választunk a következő négy évre.

Április 3-i döntésük meghozatalához szeretnék most néhány szempontot megosztani Önökkel:

1. Először is, az eddigi teljesítményt kell értékeljük: Itt könnyű dolgunk van, mert tény, hogy Székesfehérvár soha annyi fejlesztési forrást nem kapott, mint az Orbán-kormányok alatt. Nyugati elkerülő, vasútállomás, kórházfejlesztés I. ütem, Sóstó rehabilitáció és stadion, déli összekötő, múzeumfelújítás, több tízmilliárd forintnyi támogatás a munkahelyekért, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Vargha Tamás és a kormány nélkül ezek egyszerűen nem valósulhattak volna meg.

2. Másodszor is, meg kell nézni, mi helyben a tétje a választásnak: adott három, összesen majdnem 100 milliárd forintos nagyfejlesztés. A Kórház második üteme, tehát az újabb épület, a 20 milliárdos, közel 30 intézményt érintő iskolafelújítási program, az Alba Aréna a hozzá kapcsolódó úthálózattal és a Fehérvár Tüdeje erdőültetései. Ezek a projektek elindultak, de nem visszafordíthatatlanok. Vargha Tamás és az Orbán-kormány vállalta, hogy velünk közösen végigviszi ezeket, ők adják a garanciát ezekre a fejlesztésekre.

3. Vargha Tamással 16 éve dolgozunk együtt, kollégákból barátok lettünk sok közös harc, még több közös munka során. Tamásban sem nekem, sem a városunknak nem kellett csalódni soha. Tamás sem a barátait, sem a szövetségeseit, sem a városát nem árulta, nem is árulná el soha. Vargha Tamás nem karriert akar építeni görcsösen, hanem várost. Teljes benne a bizalmam, vele biztosan tudjuk folytatni azokat a programokat, amiket elkezdtünk, vele biztosan tudjuk tartani azt az irányt, amit közösen, százezren egy csapatban kijelöltünk az otthonunk számára.

4. Ilyen időkben feltétlen meg kell néznünk, hogy ki kormányzóképes. Az elmúlt két évben új, veszélyesebb korba értünk. A Fidesz és az Orbán-kormány 2010-ben kijelölt egy irányt, amit azóta is tart. Számtalanszor bizonyította, hogy tud válságot kezelni, gyorsan dönteni, tudja határozottan képviselni a magyar érdekeket. A baloldali kihívók ezzel szemben egy hat(hét?)párti Frankeinstein-koalícióban akarnának kormányozni, aminek egyetlen egyesítő ereje, hogy gyűlölik a Fideszt és a kormányt. Miniszterelnök-jelöltjük nem győzi a saját nyilatkozatait magyarázni, saját ellentmondásait sem tudja kezelni, nemhogy feloldja a sok párt közötti, egyébként is kibékíthetetlen ideológiai és politikai ellentéteket. Erre sem kormányzást, sem jövőt nem lehet alapozni, de főleg nem szabad ennek kitenni az országot, miközben a szomszédunkban háború dúl.

Politikai hovatartozásom mindenki számára ismert, ahogyan az is, hogy sosem féltem kinyilvánítani, ha valamiben nem értettem egyet pártcsaládommal, vagy akár a kormánnyal. Ezt azért tettem meg, mert első a városomnak, az Önöknek tett esküm, minden más politikai kötődés másodlagos. Most, ennek az eskümnek teljes tudatában, nyugodt szívvel mondhatom: Székesfehérvár számára a legjobb választás Vargha Tamás és a Fidesz-KDNP listája.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fehérváriak régóta normálisak. Régóta kormánypárti főpolgármestert és országgyűlési képviselőt választanak maguknak. Most is minden bizonnyal így lesz.

A szavazóik tudják ezt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés