Orbánnak továbbra is van lehetősége csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját

2022. január 13. 7:28

Jámbor András
Facebook
Még áprillis 3-ig. Utána már mi fogjuk csökkenteni.

„Ha nem erősödött volna meg az ellenzék az együttműködés által, akkor Orbán 12 év után most nem kötne hatósági árhoz bizonyos termékeket. Ezt jól bizonyítja az is, hogy az árak csökkentése csak a választásokig tart.

Az Egységben Magyarországért pártjai már évek óta követelik az alapvető élelmiszerek áfájának a csökkentését. De Orbán az elmúlt 10 évben meg se akarta hallani ezt a kérést, pedig ez nem csupán 6 termék árát, hanem az összes alapvető élelmiszerét, a most bejelentetnél nagyobb mértékben csökkentené.

Így a választás egyértelmű: aki tartósan olyan politikát akar, ami az emberek mindennapi gondjaival foglakozik, az szavazzon az Egységben Magyarországért jelöltjeire!

Orbánnak továbbra is van lehetősége csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját. Még áprillis 3-ig. Utána már mi fogjuk csökkenteni és ezzel megoldani azt a gazdasági és árdrágulási válságot, amit többek között Orbánék politikája idézett elő!”

Nyitókép: Facebook

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor térjünk vissza az ÁFA csökkentéshez. A kereskedő 0% ÁFA mellett is bármennyiért adhatja az árut. Mivel az árképzés tőle függ, nem lehet ellenőrizni. Lenyeli az ÁFA értékét, még jól is jár vele. Ha viszont az árnak van felső korlátja, az egyértelmű felső határt jelent.

Ha a termelő beszerzési árát korlátozzák, az ugyanaz, mint az ÁFA esete. A kereskedő olyan árat szab, amilyent akar. És az árrés növekedésével csak ő jár jól.

Az este levettem a könyvespolcomról Hankiss Elemér Diagnózisok 2. című könyvét. Könyvének tárgya már egy mögöttünk hagyott politikai-gazdasági történelmi ívről szól, de vannak benne túlélő témakörök, megállapítások is.

Mire gondolok? Hát elsősorban a társadalmi hitel, illetve annak kimerülése kérdésére. Van ugye a gazdasági hitel, s van a társadalmi, ami az előzőhöz hasonlóan kimerülhet. Érdemes lenne felmérni a társadalmi hitel mai állapotát. Mennyiben tekintik ma az emberek hitelesnek a politikai elitet, a pártokat, a hatalmat, kormányzati ciklusokon átívelően.

Érdekes lenne egy ilyen típusú hitel-mutató, akár az egyes politikusokra lebontva, minden oldalon.

Szociológusaink kibonthatnák, hogy mit jelent ma a kényszerpálya, de arról is értekezhetnének, hogy van-e kettős társadalom, hogyan működik ma a társadalmi ozmózis, avagy a szivárogtatás és az utólagos legitimizálás játszmája.

Tanulságos lenne áttekinteni mondjuk 45-től a magyar emberek tudati-magatartási torzulásait: az értékek inflációja, cinizmus, bizalmatlanság, önzés, atomizálódás, intolerancia, társadalmi hadiállapot, , elidegenedés, , közöny, elvaduló individualizmus, öntörvénykezés, bürokratizmus, szorongás, stressz.....

Hab a tortán lenne egy tanulmány az intelligencia szint fejlődéséről........

Na jó, folytasd egyedül, ha nem érted. Az árucikket a kereskedő annyiért adja, amennyiért akarja, függetlenül attól, hogy ő mennyiért vette, vagy mennyi az ÁFA. Ezért az egyetlen lehetőség az üzletben, a polcra kiírt ár korlátozása.

Vagy inkább arról van szó, hogy megneszelték, szép kis anyag gyűlt össze a győztesnek szánt Karácsony ellen, ezért levették a sakktábláról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés