Az új német koalíciós kormány sürgeti a jogállamisági eszközök használatát

2021. november 30. 9:02
Kifejtették, hogy nem csak Kínával szemben terveznek „értékorientált politikát” folytatni, hanem Magyarországgal és Lengyelországgal szemben is.

A német Tagesschau.de arról írt, hogy mit várhat az Európai Unió a német „jelzőlámpás” koalíciótól. Szerintük az új német koalíció nem csak Kínával szemben tervez „értékorientált politikát” folytatni, hanem Magyarországgal és Lengyelországgal szemben is.

Reinhard Bütikofer zöldpárti politikus szerint 

az új koalíció világossá tette, hogy amikor az EU-ban a jogállamiságról van szó, nem vagyunk hajlandóak engedményeket adni”.

A politikus szerint ez különösen a magyar és lengyel kormányra vonatkozik. A cikk szerint az új német kormány csak abban az esetben járul hozzá az újjáépítési alapból való támogatások kifizetéséhez, ha az adott tagállamban független az igazságszolgáltatás.

Emellett a német kormány felszólította a „Bizottságot, hogy következetesebben és gyorsabban használja és érvényesítse a meglévő jogállamisági eszközöket”.

Nyitókép: Berlin, 2021. november 24.
Annalena Baerbock és Robert Habeck, a német Zöldek társelnökei, Olaf Scholz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje, valamint Christian Lindner, a Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke (j-b) közös sajtótájékoztatót tartanak a pártok koalíciós szerződéséről Berlinben 2021. november 24-én.
MTI/AP/DPA/Michael Kappeler

Összesen 166 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németek szerint nekik kell vezetni az európai Egyesült Államokat........
Félelmetes terv!

"Kifejtették, hogy nem csak Kínával szemben terveznek értékorientált politikát folytatni, hanem Magyarországgal és Lengyelországgal szemben is."

És saját magukkkal szemben? (Egyébként ez egy hadüzenet.)

Várj még ezzel egy kicsit. Németország nincs abban a helyzetben, hogy az EU.n kívül bárkivel keménykedjen. Ez csak egy relatív nagyság, hatalmaskodás. Majd a német gazdaság vezetői elmagyarázzák a kormánynak, mennyit érnek az "értékek" a világpolitikában.

A magyarországi jogállam nem ott kezdődik, ahol az más országokban gondolják. És ezt itthon sem ti, az MZP ügynök hívei fogjátok eldönteni.

Neked a jogállam az lenne, ha a külföldi elvárások miatt nem lehetne érvényesíteni a törvényeket?

CSAK AZ IDŐPONT ÉS A SZEREPLŐK NEVE VÁLTOZOTT, NÉMETORSZÁG UGYANAZ, DE INKÁBB: SOKKAL, RÉMISZTŐEN ROSSZABB-ALJASABB...
"” Behr számára azonban nyilvánvaló volt, hogy Hitler a
- [275] - bevált „trükkel” próbálkozik, és tudta: nem engedheti elhallgattatni magát.
„Mein Führer - felelte -, hadseregparancsnokomtól azt a parancsot kaptam, hogy tájékoztassam önt a helyzetről. Kérem, engedélyezze, hogy megtegyem jelentésemet.”
Hitler ennyi ember előtt nem utasíthatta vissza a kérést. Behr beszélni kezdett, és meglepetésére Hitler nem próbálta meg félbeszakítani. Minden részletet hallgatósága elé tárt, arról sem hallgatott, hogy egyre több német katona szökik át az oroszokhoz. Keitel tábornagy, aki a Führer jelenlétében végképp nem tűrhette az ilyen őszinteséget, az öklét rázta Hitler háta mögül, hogy elhallgattassa. Behr azonban rendületlenül folytatta a beszámolóját a kimerült, kiéhezett, agyonfagyott, s a túlerővel szemben esélytelen hadseregről, amelynek üzemanyag és lőszer nélkül kellene visszavernie az újabb orosz offenzívát."

"Amikor azonban Behr rátért a 6. hadseregre váró jövő ismertetésére, Hitler, mintha mi sem történt volna, ismét az apró zászlókkal teletűzdelt nagy térkép felé fordult. Behr tudta, hogy „ezek a zászlók ugyan-azok, mint hónapokkal ezelőtt, de immár mindössze néhány száz emberre olvadt hadosztályokat” jelképeznek. Hitler ismét előhozakodott üzenetével: egy nagyszerű ellencsapás gyökeresen megváltoztatja majd a helyzetet. Sőt kijelentette, hogy Harkov térségében már gyülekezik egy teljes SS-páncéloshadsereg, hogy csapást mérjen Sztálingrád irányába. "

Hogy mi az az értékorientáltság majd ők határozzák meg.

Bevallottan individualista jelszavakat hirdetnek. És ezek "AZ" értékek...Menejnek a jófenébe! Ezzel a már lebőgött ideológiával egy szekuláris keresztesháborút indítani tragikomikus. Nem értik sem saját magukat, sem a a lengyel-magyar álláspontot. Hogy jönnek ahhoz, hogy abszolutizálják a saját hülyeségüket?

A Morawiecki és az Orbán kormány vezette országoknak NEM fognak fizetni. Ez rendben is van, de akkor nyilván ezek az országok KI KELL bújjanak valahogy a törlesztési kötelezettség alól. Lehet, h. kenyértörésre akarják a Nyugat fura urai ezt a helyzetet vinni. Nem különösebben reményt keltő, h. mindkét országban a jelenlegi kormányok ellen dolgozó média komoly szavazói támogatottságot biztosít az ellenzéknek.

Jól kifogta az a nemzedék, mely a lassan feledett háború gyermeke.

Igaz, legalább az oktatásban, a közgondolkodásban és ízlésben még láttunk valamit a háború előtti kor előnyös oldalából, pl. a tanáraink nagyon jók voltak. Rémes volt a Kádár kor, de a hangverseny, az Opera megfizethető volt, a politikai tartalmat nem hordozó klasszikusok, akár idegen nyelven is, névleges könyvárakon voltak megvásárolhatók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés