Egységes ellenzék: Kövér a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdított

2021. november 27. 14:07
Az ellenzéki pártok közleményükben azt követelik, hogy a házelnök mondjon le.

„Kövér László a legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít az egységes ellenzék ellen és gyakorol politikai nyomást titkosszolgálati vezetőkre a Direkt36 által szombaton publikált, 2020 februárjában készült hangfelvételen – szerepel az ellenzéki pártok által kiadott közleményben. Azt írják, megdöbbentő és elfogadhatatlan, hogy az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt a törvényes rend, a szolgálatok alkotmányos kötelességének megszegésére buzdít, amikor a legsúlyosabb nemzetbiztonsági veszélyként azonosítja az ellenzéket, tőlük várva annak elhárítását.

„Kövér szavai a Pegasus-gate közvetett bizonyítékát is jelenthetik, amikor a magyar állam által megvásárolt, terror- és bűncselekmények elhárítására kifejlesztett izraeli kémszoftvert az ellenzéki tér szereplőinek – politikusok, újságírók, médiatulajdonosok, civilek, aktivisták – megfigyelésére használta fel.

Legyen világos:

beszédével Kövér László több millió, az Orbán-rezsimmel szemben álló magyar polgár ellen is uszít” – írják.

„Mi, az egységes ellenzék követeljük, hogy Kövér László haladéktalanul adjon magyarázatot arra, kinek a megbízásából és milyen célból tartott a totális állam kiépítésének szükségességére irányuló politikai beszédet a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői előtt, és mandátuma kiterjedt-e arra, hogy a hallgatóságot az ellenzék elleni cselekvésre biztassa – fogalmaznak.

Követelik azt is, hogy Orbán Viktor és kormánya foglaljon állást, azonosul-e a Kövér-beszéddel, egyetért-e annak megállapításaival. Ismét és nyomatékkal követelik továbbá, hogy az Orbán-kormány adjon számot arról, milyen célból vetette be a Pegasus-szoftvert ellenzéki szerepelőkkel szemben, mire és milyen okból utasította a szolgálatok vezetőit.

„Az elmúlt 30 év legmocskosabb hazai botránya,

a Pegasus-gate eddig nyilvánosságra került ténysorai alapján Orbán Viktor és kormánya méltatlan Magyarország polgárainak képviseletére, ahogyan Kövér Lászlónak sincs helye a magyar közéletben. A nyilvánosságra került hangfelvétel alapján felszólítjuk Kövér Lászlót, még ma mondjon le házelnöki tisztségéről! Mi, az egységes ellenzék képviselői a kormányváltás után elszámolunk az Orbán-kormány valamennyi aljas, mocskos, korrupt ügyével, és igazságos, szolidáris, zöld Magyarországot építünk!” – zárul a közlemény.

(MTI-OS)

Nyitókép: Facebook

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kétségbeesett ellenzéki terelés az egész ellenzéket sújtó és leleplező Városház-maffia kapcsán.

Legalább a te esetedre igaz, "Meseország mindenkié"...

A mostani ellenzéknek van nemzetbiztonsági kockázata, ha pl. a tömeges iszlám-migráció támogatását nézzük. Másrészt, a Nemzetbiztonsági Szolgálat a mindenkori kormányzat alá van rendelve, tehát óhatatlanul elkötelezett az aktuális kormánynak. Így volt ez a Gyurcsány-kormány idején is / pl. ők pl. behívtak oroszokat a magyar szolgálat kiképzésére /. Ezért az ellenzék hazudozása éppen a fekete-fehér kép sugallása: Kövér uszít ellenük, de ők bezzeg milyen steril semlegességében tartották a Szolgálatokat!...

Az ugye nem zavar, hogy amit mondasz, az köszönőviszonyban sincs a valósággal. A fidesz évtizedekkel ezelőtt megszüntette a " a fiatal demokraták szövetsége" nevet. Azt pedig lehetetlen egyetlen öregtől is elvitatni, hogy valaha fiatal volt. A fides kiejtve fidesz egy latin szó, ami hűséget jelent. A párt pedig hű az országhoz. Ellentétben a ti rendszeres és megkérdőjelezhetetlen árulásotokkal.

Vajon mit forgattatok ki megint Kövér szavaiból? Köteles beszéd, az utolsó jó kampány ötlet egy emberöltő régiségből...

Jobb ötlet megint nincs? Szánalmas erőlködés amit csináltok.

"Sötét jövőt jósolok"
Nektek én is. Még 3 évig pusztítjátok a fővárost és mentek a levesbe.

Aha, szóval azért szavazol Gyurcsányra és Dobrevre, mert Kövér kommunista volt szerinted.
Logikus...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés