Uniós biztos: Nem zsaroljuk Lengyelországot és Magyarországot, hanem a korrupció ellen küzdünk

2021. szeptember 22. 9:32
Johannes Hahn azt nyilatkozta a Die Pressének, hogy ha csak a gyanúja merül fel annak, hogy az európai adófizetők pénzét nem megfelelően használják fel, a jövőben beavatkozhatnak a jogállamisági mechanizmussal.

Johannes Hahnnal készített interjút a Die Presse, amelyben az uniós költségvetési biztos elmondta, hogy Lengyelország és Magyarország esetében nem a zsarolás eszközeként nem utalták még át a koronavírus-járvány miatti támogatásokat. A politikus szerint egy olyan rendszer alapján nem fizettek, amely már több, mint 10 éve létezik. Magyarország esetében a korrupció az akadálya a 7,2 milliárd euró kifizetésnek. A szerző kitért arra, hogy Orbán Viktor a szuverenitás megsértésének tekinti, ha az uniós jog elsőbbséget élvez a nemzeti joggal szemben. Hahn erre reagálva elmondta, hogy a határozatok közül egyiket sem kényszerítették Lengyelországra és Magyarországra, hanem mindannyian közösen döntöttek róluk. A Lisszaboni Szerződés pedig egyértelműen megállapítja az uniós jog elsőbbségét – emlékeztetett. 

A biztos kijelentette, ha csak a gyanúja merül fel annak, hogy az európai adófizetők pénzét nem megfelelően használják fel, a jövőben beavatkozhatnak a jogállamisági mechanizmussal.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a visegrádi csoport /V4/ miniszterelnökei csúcsértekezletén Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón Magyarország átveszi a V4 soros elnökségét.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Unió szétesése már öles léptekkel halad előre: ahol arrogáns szubjektivizmus van, ott nincs maradása azoknak, akik a tisztes-egyenrangú együtt-működés hívei.

A proliknak ez már magas. Nekik a gyanú már a bizonyosság, így tanítják nekik Rákosi késői utódai.

,,A biztos kijelentette, ha csak a gyanúja merül fel annak, hogy az európai adófizetők pénzét nem megfelelően használják fel, a jövőben beavatkozhatnak a jogállamisági mechanizmussal.,,

E logika szerint, ha az EU tagállamaiban 300 millió szavazó polgár azt mondja, hogy az EU korrupt, akkor az EU parlamentjét feloszlatják és új vezetést választanak?

Ez egészen biztos, hogy a botmixer miatt van.

Jó érzés olyan bunkónak lenni, mint a Jakobinus Péter?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés