Fidesz: az Európai Parlament a genderideológia elfogadására kötelezné a tagállamokat

2021. szeptember 16. 17:42
Hidvéghi Balázs és Járóka Lívia kommentálta az EP-ben csütörtökön megszavazott nemi alapú erőszakról szóló jelentést.
Az Európai Parlament valódi célja ezzel a jelentéssel, hogy kötelezővé tegye annak az abszurd elképzelésnek az elfogadását, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek”

 – kommentálta az EP csütörtöki szavazását Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő. Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke kiemelte: különösen elszomorító, hogy a baloldali többség a nők elleni erőszak témája mögé bújva akarja véghezvinni az ideológiailag motivált akciót.

Az Európai Parlament plenáris ülése csütörtökön szavazott arról a jelentésről, ami a „nemi alapú erőszak” homályos fogalmán keresztül a genderideológiát akarja becsempészni a kötelező uniós szabályok közé. „A szöveg szélsőbaloldali és zöld jelentéstevői lényegében azt kérik az Európai Bizottságtól, amit számos tagállam az Isztambuli Egyezmény kapcsán már elutasított. Ez pedig annak a felfogásnak a kötelezővé tétele egy jogi eljáráson keresztül, hogy

az emberek nem férfinak és nőnek születnek, és nem a biológiai sajátosságok különböztetik meg a két nemet egymástól”

– mondta el Hidvéghi Balázs.

Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke hozzátette: teljesen elfogadhatatlan, hogy a nők és a gyermekek védelme mögé bújnak, miközben saját ideológiai céljaikat akarják elérni. Rámutatott: Magyarországon ehhez képest valódi lépéseket tesznek a nők védelmében és a kapcsolati erőszakkal szemben. „Ezt mutatja az is, hogy Európában a mi büntetőtörvénykönyvünk az egyik legszigorúbb és kiemelten védi a nőket, gyerekeket. Emellett mindent megteszünk, hogy az elmúlt években Magyarországon kiépített megelőzési, áldozatsegítési és áldozatvédelmi hálózat kiemelkedő minőségű legyen” – tette hozzá Járóka.

Nyitókép: MTI/EPA POOL/Julien Warnand

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te is tudod, mi is tudjuk, mindenki tudja. Ha mocskolódni akarsz, ne a Mandit rondítsad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés