A drag queenek újraalapították a magyar államot Berlinben

2021. augusztus 21. 13:30
Magyar Queer Államalapítás címmel tartottak drag race-t és tüntetést a berlini magyar nagykövetség előtt.

Az eseményt a Queer Papriqua Alliance szervezte, mely LMBTQ+ aktivistákból áll. Mint a szervezők a 444-nek elmondták, „megelégelték, hogy a magyar kormány politikai haszonszerzés érdekében egyenként pécéz ki kisebbségeket, majd azok szisztematikus ellehetetlenítésével családokat és közösségeket tép szét.”

„Hogy súlyosbítsa a helyzetet, Orbán nemrég népszavazást jelentett be a homofób törvényről. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az autokrata rezsim meginvitálja a heteroszexuális többséget, hogy szavazzanak a queer kisebbség jogainak elvételéről” – mondta beszédében Szijártó Imre, az egyik szervező.

A tüntetésen jelképesen egy új magyar államot alapítottak, melynek mindenki tagja lehet etnikai és vallási hovatartozástól, szexuális irányultságtól, nemi identitástól, kortól és egészségi állapottól függetlenül.

A szervezők szerint egyébként az Európai Unió intézményei és a német politikai elit is felelős a magyarországi fejleményekért, mert a szimbolikus stadionkivilágítások helyett az „Orbán rezsim hatékony szankcionálását” követelték, ezért „Tetteket, ne fényeket!” volt a tüntetés jelmondata – számolt be a 444. 

„Nem tudjuk kritika nélkül elfogadni az üres gesztusaikat. Ezek a politikusok aktívan lehetővé tették és finanszírozták egy autoriter rezsim felemelkedését az EU kellős közepén, ami büszkén hivatkozik a szabadság, egyenlőség és testvériség építőköveire, miközben ezek más kontextusban olyan embertársainknak való hátat fordítás alapjául szolgálnak, akik erőszak, háború vagy halál elől menekülnek. Most stadionok szivárványszínűre való festésével próbálják fehérre mosni magukat” – mondta Szijártó Imre.

Fotó: Facebook, QueerLive

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Németország hagyja, hogy a területén legyen egy másik állam?

Nyugat-Berlin reload.

Van ezeknek a képződményeknek magyar neve is: pucc királynők.
Királyságot akapítsanak inkább, Parizer Jakabbal, Gyurcsany-Dobrevával, Márky de Zajossal!
Kérdés, kik lennének az alattvalóik?
Karnevál a köbön.

Amit ezek csinálnak, az korunk fasizmusa.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés