Eddig csak Dobrev Klára és Jakab Péter számítanak hivatalosan is miniszterelnök jelölt-jelöltnek

2021. augusztus 3. 22:07
Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta az Országos Előválasztási Bizottság a Népszavát.

Az előválasztás tisztaságát felügyelő testületben a Demokratikus Kolíció (DK), az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd képviseltetik magukat egy-egy taggal. A testület első ülését múlt szerdán tartotta, amelyen ötven képviselőjelölt regisztrációját fogadták el.

Mostanáig csak a DK-s Dobrev Klára és a jobbikos Jakab Péter miniszterelnök-jelölt regisztrációjáról döntöttek.

Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt), akik bár megkezdék kampányukat, múlt péntekig nem adták be kérelmüket a testülethez, ahol ennek jelentkezési határideje augusztus 15.

A regisztrált képviselőjelölt-jelöltek augusztus 23. és szeptember 6. között gyűjthetik össze a szükséges ajánlásokat a végleges jelöltséghez. Egyéni országgyűlési képviselők esetén ez négyszáz, míg a miniszterelnök-jelöltek esetén húszezer aláírásra van szükség – írta meg az Index.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyar György olyan eredményt tud kihozni, amit a megrendelő kíván.

Azon megy a vita háttérben melyik jelöltet utálja a legkevésbé a
célba vett szavazóbázis.

Százezerszer próbáltam már kiixelni, sorra azt írja ki, hogy a GOOGLE megpróbálja nem megjeleníteni ezt a tartalmatlanságot többé, aztán megint ott van, újra és újra.
Ez már egy kötelező gyakorlat, kölelező olvasmány, valakik ebbe sok pénzt fecöltek és mégis megdöglött a Pegazus csacsijuk. Sade.

Furcsa volt, hogy Dobrev és Jakab támogatottságát méregetik, na, de hova tünt a Karácsonyé?
Ja, ő a nemlétező nyelvtudásával külföldön nyilatkozgat, az ő nemlétező renoméját itthon megpróbálják nem rongálni, így adatot sem közölnek róla.
Pedig megannyi sárga vonal, rovarhotel és méhlegelő fénjelzi tevékenységét. A face posztokról most ne is beszéljünk, Gál Jr. a megmondhatója, hogy számtalan öregbíti hírét.
Új Árpi bácsi születik...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés