Eddig csak Dobrev Klára és Jakab Péter számítanak hivatalosan is miniszterelnök jelölt-jelöltnek

2021. augusztus 03. 22:07

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta az Országos Előválasztási Bizottság a Népszavát.

2021. augusztus 03. 22:07
null

Az előválasztás tisztaságát felügyelő testületben a Demokratikus Kolíció (DK), az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd képviseltetik magukat egy-egy taggal. A testület első ülését múlt szerdán tartotta, amelyen ötven képviselőjelölt regisztrációját fogadták el.

Mostanáig csak a DK-s Dobrev Klára és a jobbikos Jakab Péter miniszterelnök-jelölt regisztrációjáról döntöttek.

Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt), akik bár megkezdék kampányukat, múlt péntekig nem adták be kérelmüket a testülethez, ahol ennek jelentkezési határideje augusztus 15.

A regisztrált képviselőjelölt-jelöltek augusztus 23. és szeptember 6. között gyűjthetik össze a szükséges ajánlásokat a végleges jelöltséghez. Egyéni országgyűlési képviselők esetén ez négyszáz, míg a miniszterelnök-jelöltek esetén húszezer aláírásra van szükség – írta meg az Index.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FREE LMBTQ
2021. augusztus 05. 10:45
Ő már nem húz sehova. Nézd meg az adatlapját! :DDDDDF
ptrfarkas43
2021. augusztus 04. 15:55
Kamu elvtársnak még nem sikerült kitölteni a jelentkezési lapot? A városházán csak akad valaki, aki tud írni.
Google
2021. augusztus 04. 09:38
Furcsa volt, hogy Dobrev és Jakab támogatottságát méregetik, na, de hova tünt a Karácsonyé? Ja, ő a nemlétező nyelvtudásával külföldön nyilatkozgat, az ő nemlétező renoméját itthon megpróbálják nem rongálni, így adatot sem közölnek róla. Pedig megannyi sárga vonal, rovarhotel és méhlegelő fénjelzi tevékenységét. A face posztokról most ne is beszéljünk, Gál Jr. a megmondhatója, hogy számtalan öregbíti hírét. Új Árpi bácsi születik...
elfújta az ellenszél
2021. augusztus 04. 09:36
''tájékoztatta az Országos Előválasztási Bizottság a Népszavát'' Ezeknél megállt az idő, még szerencse hogy alternatív valóságban élnek. Persze rajta vannak, hogy az alternatív valóság legyen a norma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik