Megszületett az ítélet Berki Krisztián ügyében

2021. július 13. 10:42
Az elsőfokú bíróság kimondta Berki Krisztián bűnösségét, és két év szabadságvesztésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve.

Döntés született Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyében. A bíróság bűnösnek találta a Ferencváros egykori focistáját: Berki Krisztián bűnös közúti veszélyeztetés, rongálás bűntettében és a kirótt büntetés két év szabadságvesztés, négy év próbaidőre felfüggesztve. Ezen felül 2 évre eltiltották a vezetéstől, illetve 625 ezer forint pénzbüntetésre is ítélték. 

Berki Krisztián ügyvédje szerint az eljárás alatt a vád úgy próbálja beállítani védencét, mint aki pitiáner módon veszélyeztetni akarta a saját, a felesége és a buszon utazók épségét. Mint mondta, valótlan képet festettek a vádlottról, aki mindössze a szerencsétlen véletlenek összessége miatt járt el úgy, ahogy. Szerinte nincs bizonyíték arra, hogy Berki bűncselekményt követett volna el, szó sem volt büntetőfékezésről – írta meg a Blikk. 

„Azt a látszatot akarták kelteni, hogy a vádlott egy pitiáner közlekedési konfliktusból adódóan előzte meg a buszt, ezzel saját és mások épségét is veszélyeztette. A vádlott a körülmények szerencsétlen állása miatt szenvedett balesetet. Az interneten közzétett videóval próbálják befolyásolni a közhangulatot” – kezdte beszédét a védő. Ezek után a vádlott szólalt fel:

Ártatlannak vallom magam, sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, felelősnek nem érzem magam. Kérem a bíróságot, hogy mentsenek fel” – mondta Berki Krisztián.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Volt rá egy kólám, hogy bármit kap, azt felfüggesztik neki.
Éljen a a magyar bíróság, amelyről tudjuk, hogy független és magyar!

Más:
A kínaiak bevetették az újfejlesztésű, minden eddiginél veszélyesebb biológiai fegyverüket.
Ez már a gyerekeket sem kíméli.
Vigyázzatok!

Remélem, akkor valaki feljelenti, és mehet (az egyébként megérdemelt) börtönbe.

Szerintem is felmentették. A magyarországi felfüggesztés mánia az igazságszolgáltatás kigúnyolása. Nem más. A törvényhozók végezzék a dolgukat végre!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában