Na most ijedtem meg igazán

2021. június 21. 15:53

Lendvai Ildikó
Facebook
A szabadság meg a jogok, hát ha valami, akkor ez régi szívügye a Fidesznek.

„A Fideszben maguk is úgy érezték, a pedofil bűnözőket és a melegeket összemosó törvényt nem igazán sikerült megvédeniük. Ezért a miniszterelnök vezényszavára új érvet dobtak be. Eszerint az egész csak arra való, hogy a szülők szabadsága és döntési jogai száz százalékig érvényesüljenek. A szabadság meg a jogok, hát ha valami, akkor ez régi szívügye a Fidesznek.

Arról van szó, hogy »az iskolai nevelés nem állhat ellentétben a szülők akaratával«. Hogy mi a szülők akarata, azt pedig csak a kormány tudja. Most speciel az lehetett az akaratuk, hogy a szexualitást érintő, mások megvetése vagy gyűlölete ellen szóló beszélgetéseket ne az erre képzett szakemberek vezessék, hanem csak azok, akik a kormány által összeállított listán szerepelnek. (Nem, ez nem azonos a pedofil listával, olyan is lesz, de ez egy másik. Csak össze ne keverje valaki a hivatalban!)

Én mondom: ha nem vigyázunk, kiderül, hogy annak idején a KLIK-et is mi akartuk.

Orbán az iskolával szembeni szülői szabadságot a rádióban még szélesebbre terjesztette ki. »Az nem fordulhat elő, hogy a szülőnek van valamilyen elképzelése a gyerek neveléséről«, és az iskola nem azt követi.

Na most ijedtem meg igazán. Az Istenért, egy árva szót se szóljanak erről a gyerekeknek, az én családomban különösen ne! Ha most megtudják, hogy amit az iskolában tanulniuk kell, az a szülők döntésén múlik, se nappalunk, se éjjelünk nem lesz. Az enyémek a tananyag jelentős részét egész biztosan töröltetni akarnák. Félek, a nyelvtant mint olyat egészében eltüntetnék a tanrendből. A helyesírás szerintük teljesen felesleges szabályaival együtt. Az alárendelt mondatoknak sem jósolok nagy jövőt.”

Nyitókép: Ficsor Márton

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem volt se jó, se humoros. Írd át mégegyszer!

Lendvai elvtársai uralma idején a pedofilok hozzá se férhettek a gyerekekhez, mert már az előtt eltették őket láb alól:
„A háború során, mialatt a nácik az egyik irányba deportáltak gyerekeket Németországba, a sztálinisták egy másik irányba, Közép-Ázsiába, Kazahsztánba és még keletebbre.
A volgai németek, lengyelek, csecsenek, kalmükök, ingusok, karcsájok, balkárok, krími tatárok, bulgárok, görögök, örmények, turko-mesketek, kurdok, kemsilek gyerekeit, majd a háború után az észtek, lettek, litvánok gyerekeit deportálták távoli régiókba.
1945 áprilisára például nem kevesebb, mint 34,700 tizenhat év alatti karacsáj gyerek volt Kazahsztánban, Kirgizisztánban és Üzbegisztánban. Mintegy 46,000 volt az Üzbegisztánba Grúziából (ma Georgiának hívják) száműzött gyerekek száma.
Az áttelepítés első éveiben a száműzöttek éves halandósága elérte a 27%-ot és az elhalálozottak többsége gyermek volt.”
(Alexander N. Yakovlev: A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-Oroszországban), Yale University Press, 2000, 44.old.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés