Ötszáz dollárra büntettek egy cukrászt az USA-ban, mert nem sütött tortát egy nemet váltott nőnek

2021. június 17. 08:30

A bíró szerint a cukrász megsértette Colorado állam diszkriminációellenes törvényét.

2021. június 17. 08:30
null

Ötszáz dollárra (mintegy 150 ezer forintra) büntetett egy denveri bíróság egy cukrászt, mert nem volt hajlandó születésnapi tortát sütni egy nemváltó műtéten átesett nőnek – közölte az AP amerikai hírügynökség szerdán.

A bíró szerint a cukrász megsértette Colorado állam diszkriminációellenes törvényét. A korábban férfi nő azt kérte, hogy tortája kívül legyen kék, belül pedig rózsaszín, így jelképezve nemi átalakulását, a cukrász azonban megtagadta a kérést, mondván, hogy nem ért egyet a torta üzenetével. 

A cukrászt védő csoport, a Szabadságot Védő Szövetség közölte, hogy fellebbez az ítélet ellen. A cukrász, Jack Phillips nem először kerül bíróság elé szexuális meggyőződésből fakadó ítélkezése miatt: 2018-ban megtagadta egy meleg pártól, hogy esküvői tortát készítsen neki. Az ügy egészen a legfelsőbb bíróságig jutott, amely nem találta bűnösnek a férfit

(MTI)

Képünk illusztráció.

Fotó forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I.E.D.
2021. június 17. 21:15
Azt nem értem, miért EZZEL a faszival akar minden perverz tortát csináltatni? Nincs egy buzi cukrász széles Colorado államban ?
Akitlosz
2021. június 17. 20:34
Minden vállalkozónak joga van megválogatnia az ügyfeleit. Az ügyvédeket sem büntetik meg 500 dollárra, mert nem hajlandóak elvállalni egy ügyet még 500 dollárért sem.
Fenrir
2021. június 17. 15:49
De ez hogy történik? Mert alapból gondolom úgy menne a dolog, hogy xy felhívja a cukrászt azzal, hogy kér egy kívül kék belül rózsaszín tortát. A cukrász meg megcsinálja. Akkor ez most egy véletlen "találkozás" volt, hogy a transz nő nagyon szókimondó volt, és így a cukrász megtudta azt, amit nem akart? Vagy eleve azért ezt a cukrászt kereste meg, hogy ügy lehessen belőle?
Shaman 1.1
2021. június 17. 13:23
A kamus csaj a herczegh zsuzsanna meg orosz oldalról meg levett oldalról képpel hirdeti magát! https://shaweem.tumblr.com/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik