Heves eső mosott el egy oltóközpontot Indiában

2021. június 9. 16:37
A kezdődő monszunidőszak heves esőzései árasztották el szerdán Mumbai utcáit, leállt a tömegközlekedés és egy oltóközpontot be kellett zárni az India pénzügyi központjának számító városban – közölték a helyi hatóságok.

Az indiai meteorológiai szolgálat  további riasztást adott ki Mumbaira és a környező régiókra a napokban várható további heves esőzések miatt.    

Mumbaiban egyébként éppen a héten kezdték meg feloldani a hetek óta tartó zárlatot, amelyet a koronavírus-járvány második hulláma miatt kellett elrendelni.    

Az NDTV állami televízió szerint az ítéletidő nemcsak a közlekedést, de az oltási kampány menetét is megzavarta a járvány által erősen sújtott városban. A pandémia 2020 márciusi kitörése óta Indiában 2,9 millió fertőzöttet azonosítottak, ebből 700 ezer esetet Mumbaiban regisztráltak. A városban a kór 15 073 ember életét követelte.    

Gyakran fordulnak elő hasonló áradások a monszunidőszakban Mahárástra állam székhelyén, amely több mint 13 millió lakosával a világ egyik legnépesebb városa.

Nem ritkán halálos áldozatok is vannak például házomlások és áramcsapások következtében, de az is elő szokott fordulni, hogy egyesek vízbe fúlnak. A helyi médiában megjelent felvételeken folyamokká változott utcákat lehetett látni elakadt buszokkal és egyéb járművekkel.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Rafik Makbúl

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés