Hadházy szerint a korrupció elleni harc olyan, mint hagymát kapálni

2021. június 7. 13:52
Ismét bejegyzést tett közzé a napszámból a független képviselő.

Miután „térdre kényszerült” a paradicsom előtt, Hadházy Ákos hétfőn ismét jelentkezett a napszámból, ezúttal hagymákat és karalábékat kellett kapálnia. 

A korrupció elleni harc olyan, mint a kapálás. A kivágott gaz helyett mindig nő másik. Kapálni mégis kell, mert ha nem csináljuk, vagy túl későn kezdünk neki, akkor sokkal-sokkal nehezebb lesz kiirtani a gazt/a lopást”

– vonta le a tanulságokat a független képviselő. 

Mint fogalmazott, kifejezetten motiválja a napszám, az analógiát pedig azzal zárta, hogy „sok kormánytagot szeretnék kertészetekben látni. A börtönöknek is van ugyanis”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korrupció szerte a világon létező valami, de attól még nem kell mindent egybe mosni, nem kell úgy gondolni, hogy mindegy, mi mennyi.
Van egy nyugat-afrikai állam Burkina Faso (röviden Burkina, korábban Felső-Volta) . Nevének jelentése moré és dioula nyelven: BECSÜLETES EMBEREK ORSZÁGA.
A 444 cikke június 6., vasárnap 7:18 mégis szívemig hatolt: "Legalább 138 embert gyilkoltak le fegyveresek Burkina Fasóban" ( A BECSÜLETES EMBEREK ORSZÁGÁBAN).

Idén 26. alkalommal készítette el a világ legátfogóbb korrupciós felmérését, a Korrupció Érzékelési Indexet (Corruption Perceptions Index – CPI) a Soros által pénzelt Transparency International (TI) Berlinben működő központja. Az eredmények alapján Magyarország továbbra sem képes kitörni a korrupció csapdájából, sőt, az Európai Unión belül immár Romániával és Bulgáriával az utolsó helyen osztozik.
Fodor István, Széchenyi-díjas villamosmérnök, a Sólyom László köztársasági elnök által felállított négytagú Bölcsek Tanácsának volt tagja szerint:
"a korrupcióval foglalkozó TI hálózatában, rendszerében mennyire szubjektívek, manipuláltak a vélemények?
Mennyire erősek a prekoncepciók, a politikai szándékok?
Az utóbbinál gondoljunk csak arra, hogy például az elmúlt hónap nemzetközi sajtója, a The New York Times, a Reuters, a Bloomberg, a Spiegel, a Die Welt, a Die Presse, a Le Monde, a Der Standard, a Süddeutsche Zeitung stb. tele volt a a magyar miniszterelnökhöz köthető emberek gazdagodásáról és uniós pénzekhez jutásáról (Reuters 2018.03.16.) szóló cikkekkel.
Akik hosszú ideje ezeket a híreket olvassák, sőt értékelőként, véleményformálóként a TI pontozásában szerepet játszanak, automatikusan politikai manipuláció eszközeivé válnak. A tényekre érzéketlenné lesznek."
Alaptalan állításokból kiindulva hamis következtetések vonhatók le.
Bolond lukból bolond szél fúj!

Vannak, akik mesélnek a korrupcióról, ugyanazzal a rossz szándékkal, mint Basilio,
Rossini Sevillai borbély c. operájából.
Basilio vállalja, hogy rágalmakat fog terjeszteni, ez egy bevált módszer, mivel az emberek beszélni fognak róla, hozzátesznek, földagasztják -, a megrágalmazott embert így lehet megsemmisíteni.

Mély.
Tegnap szedtem epret egy "szedd magad" eperföldön. Én is pont úgy éreztem magam, mintha a korrupció ellen harcolnék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés