A migránspolitika miatt nem akar találkozni a pápa Orbánnal

2021. június 7. 11:00
Sajtóhírek szerint a szentatya a budapesti eucharisztikus világkongresszuson nem kíván politikai vezetőkkel találkozni.

Ferenc pápa a jelenlegi tervek szeint kizárólag a szeptemberi eucharisztikus világkongresszuson kíván részt venni Magyarországon, de politikusokkal nem kíván tárgyalni – írja az Index.

Tudatosan zárkózik el a Vatikán a politikai vezetőkkel való találkozástól

A National Catholic Register értesülései szerint szentatya szeptember 12-én fogja celebrálni a világkongresszus zárómiséjét a Hősök terén, majd ezt követően három és fél napra Szlovákiába látogatna. A katolikus lap azt írja, hogy a magyar kormányzat és az egyházi vezetők részéről is törekednek arra, hogy a pápa több időt szenteljen a magyar híveknek.

Kiemelték azonban: a Vatikán tudatosan elzárkózik attól, hogy az egyházfő egy ilyen egyházi esemény idején politikai vezetőkkel, így Orbán Viktor miniszterelnökkel, vagy Áder János köztársasági elnökkel találkozzon.

Politikai okok is állhatnak a háttérben

A fenti információkkal szemben több lengyel lap arról ír, hogy a döntés korántsem annyira politikamentes a szentatya részéről, mint amilyennek látszik. A wPolityce kifejezetten politikai feszültségeket említ, és arról írnak, hogy Ferenc pápa elégedetlen azzal, ahogyan az Orbán-kormány és a magyar egyházvezetők a menekültekkel bántak.

A fenti mellett a Gazeta arról írt, hogy a pápa már csak a magyar választások közelsége miatt sem találkozna szívesen a magyar állam vezetőivel.

Kép forrása: Giuseppe LAMI / POOL / AFP

Összesen 388 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez több, mint udvariatlan Ság. Nem kötelező jönnie.
Az állam azért Kassa el a védelmét?

Jabizony. A pápára bizony a kormánypárti sajtóban kilövési engedély van érvényben. Most meg csodálkoznak.

Azért közel-keleti sémi1 és sémi2-es politikai vezetőkkel még találkozik, remélem.
Mert az európai, főként kelet-európai politikai vezető: az fehér ember, ugyebár...
És nem akar térdepelni, pedig amánorder, keményen...

Igen:-)
Én sem vártam mást egy nem független pápától.

President Trump: We only kneel to almighty God,
to BLM: NO!!!
És semmiféle máshoz, mássághoz, egyedül a Mindenható Isten lőtt!

Annyira nem okoz meglepetést, mint az EU Bíróság döntése a Sargentini jelentés és ennek alapján a 7-es cikkely életbe lépéséről szóló, az utóbbinál kétharmadot igénylő, kombinált szavazás érvényességéről.

Azért aki ebben nőtt fel, annak ez a legszebb. Nekem fura, h. országonként kicsit más vallás, más a lengyel és más a hazai. Bármilyen szomorú, emberek a papok, a Föld NEM a tökéletesség hona, nem minden náció képes nehéz helyzetekre megfelelő vezetőket "kitermelni", különösen tömegesen, egy egész hivatás rendre. Hálásnak kell lenni azokért, akik mégis jó pásztorok.

Mindegy. Azért biztosan szép lesz, az olasz-argentin pápa nélkül is. A II. János Pálnál mi is kinn voltunk a Hősök terén. Ragyogó napsütés volt.

Elődjei között volt pedig, aki Kádár tömeggyilkos elvtárssal vígan találkozott. Azt a pápát mikor tagadja ki az egyházból? Krisztus ugyanis következetességre tanít.

Tudomásom szerint Szlovákia sem fogad be migránsokat, Magyarországnak viszont VAN működő és eredményes Hungary Helps programja, a közel-keleti keresztény közösségek támogatására.

Szegény pápa biztosan úgy gondolja, h. ez kirekesztés.

aham. ezesetben nem kell beengedni...
mert ugye ha diplomaciai minosegben erkezik, akkor tessek talalkozni az allamvezetokkel. ha meg maganemberkent, akkor ra is vonatkozik a hatarzar.

Azért, mert egy lengyel lap ilyeneket ír, azt nem kell készpénznek venni...Katolikus papként is azt mondom, hogy Orbánnak van a migrációs politikában igaza, mert tárgyilag az helyes, amit ő képvisel.

Én örülök, hogy ez az indok. Sokat elárul:-))))

Ez azért már kabaré... Orbán semmi mást nem akar, mint az állami hatáok alapvető tiszteletben tartását, a gyakran emlegetett jogállam érvényesülését... és hát igen: SENKINEK NINCS ALANYI JOGA ARRA, HOGY TETSZÉS SZERINT VALAMELY MÁSIK ORSZÁGBA TELEPEDJEN ÁT.
Érdekes módon, ez az USA-tól kezdve Japánon és Ausztrálián és Új-Zélandon át az arab országokig (!) ma is mindenhol axióma... csak szerencsétlen Európától követelnék meg az ilyen Bergoglio-félék, hogy mindenkit befogadjunk (a Vatikánra viszont nyilván ugyanez nem vonatkozik).

Aztán ugye ennek az eurafroázsiai migránshullámnak van egy igen erős MUSZLIM szála is. Érdekes, hogy a pápánál ez fel sem merül, sőt... ha Orbánnal nem akar találkozni, akkor el sem tudom képzelni, mit csinálna Martell Károllyal, Hunyadi Jánossal, és a többi és a többi...

Ennyi.

Tényleg nem tudom, hova tették az eszüket a bíborosok, amikor ezt a ballibet pápává választották.
Mondjuk még a mai napig sem tudjuk, hogy a normálisnak tűnő XVI. Benedek miért mondott le... (teljesen példátlanul ugye az utóbbi nem tudom hány száz évben)...

A menyegző ugyan kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók.

Jézus ismét példabeszédben szólt hozzájuk: „A mennyek országa hasonlít a királyhoz, aki menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek a menyegzőre! Azok nem akartak jönni. Erre más szolgákat küldött: Mondjátok meg a meghívottaknak, hogy a lakomát előkészítettem, ökreimet és hizlalt állataimat leölettem, minden készen van, gyertek a menyegzőre! Azok nem törődtek vele, az egyik a földjére ment, a másik meg az üzlete után nézett.
Menjetek ezért ki az útkereszteződésekre, s akit csak találtok, hívjátok meg a menyegzőre! A szolgák ki is mentek az utakra és összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, jókat, gonoszokat egyaránt. A menyegzős terem megtelt vendégekkel.
Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak.” Mt 22,1-14

Nem a kereszténység, hanem a Katolikus Egyház első számú vezetője. Nagyon ostoba libsi vagy, ha kevered a két fogalmat. Bár olvasva nickedet, nem csodálkozom semmin.

A Hungary Helps Program meghatározott céljaként szerepel az üldözött keresztény közösségek megmentése, és az, hogy olyan helyzetbe hozza őket, hogy segíthessék a velük együtt élő más vallási csoportokat, és ezáltal javuljon társadalmi megítélésük. Ennek alapján került sor több, az üldözött keresztényeket segítő humanitárius és újjáépítési jellegű támogatás kivitelezésére is.

Tovabbá: ez a ballib, illetve most már ezek szerint Bergoglio által szajkózott "menekült" kifejezés is HAZUGSÁG már önmagában is. Hogy kerülnének tömegesen Magyarországra, illetve hát dehogy... Magyarországon ÁT abban a néhány É-NY-Europai országba
- Afganisztánból,
- Pakisztánból,
- Bangladesből,
- Szudánból,
- Nigériából
stb. stb. (Ilyen snassz Szíriát már nem is említek.)

Nézzünk már a térképre.
Aki Bangladesből Angliába, vagy Afganisztánból Németországba caplat, az definíció szerint NEM "menekült".
Menekültek voltak mondjuk a 90-es években, akik a háborús Boszniából a SZOMSZÉD országokba IDEIGLENESEN áthúzódtak, majd a háború után visszamentek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés