Ujhelyi István pszichológushoz járt a koronavírus miatt

2021. május 13. 8:03
Az MSZP-s politikus fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy nem ciki segítséget kérni, illetve hogy nem mindenki tud megfelelő módon hozzáférni a mentálhigiénés szolgáltatásokhoz.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője egy az online kerekasztal-beszélgetésen vett részt szerdán, amelyen a covid-járvány mentálhigiénés és lelki hatásait vitatták meg szakértőkkel és diák-érdekképviselőkkel, számol be az Index. Azt írják, Ujhelyi beszélt arról is, hogy szakemberhez fordult szorongásai miatt. A politikus azt mondta, a segítő beszélgetéseknek köszönheti, hogy túllépett a nehézségeken.

Nem ciki segítságet kérni

„Tavaly a járvány okozta bezártság miatti, sokgyermekes családapa szituációjában én is olyan élethelyzetbe kerültem, hogy a szorongásaim miatt szakemberhez fordultam, és a segítő beszélgetéseknek köszönhetően tudtam csak túllépni ezeken. Azért vállalom ezt fel a nyilvánosság előtt, mert rá akarok mutatni: nem ciki segítséget kérni, és fel akarom hívni a figyelmet arra is, hogy jelenleg nem mindenki tud megfelelő módon hozzáférni a mentálhigiénés szolgáltatásokhoz” – fogalmazott.

Az Index hozzátette: a beszélgetésen Ujhelyi István elmondta, hogy

fájdalmasan keveset” foglalkozik a társadalom a járvány okozta mentálhigiénés problémákkal,

annak ellenére, hogy felmérések bizonyítják: a betegségből felépültek egyharmada küzd poszt-Covid betegségekkel. Ilyen lehet a szorongás, a depresszió, vagy az alvászavar, ezek mellett pedig mentális károkat okoznak a kényszerű korlátozások is, amelyek miatt csökkent sokak szociális élete is, írják.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az orbánfóbiából még nem gyógyult ki, úgyhogy azt javaslom, folytassa a terápiát!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés