Varju László tagadja, hogy a kínai vakcina ellen nyújtottak volna be javaslatot

2021. május 12. 18:23
Dokumentum cáfolja a DK-s Varju László állítását, miszerint nem nyújtottak be a kínai vakcina betiltását követelő javaslatot az Országgyűlés elé.

A HírTV stábja emlékeztette szerdán a politikust, hogy a pártja, a Demokratikus Koalíció korábban nem támogatta a Sinopharm-vakcina használatát, sőt egy javaslatot is benyújtott a betiltása érdekében. Erre Varju azt mondta a riportereknek: ez tévedés.

Az ominózus határozati javaslat azonban a parlament honlapján még mindig fent van.

A javaslatot januárban nyújtotta be az ellenzék és mind az 5 párt képviselője ellátta névjegyével: a DK-T Vadai Ágnes képviseli, a Párbeszédtől Szabó Tímea, az LMP-s Schmuck Erzsébet, a szocialista Tóth Bertalan és a jobbikos Szilágyi György írták alá a javaslatot. 

A javaslat az EMA által nem engedélyezett vakcinák betiltását szorgalmazta

„Álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség” 

– áll a javaslatban.

Varju László ezzel szemben azt állítja, hogy „a baloldal nem oltásellenes és szerinte nem ők, hanem a kormány bizonytalanítja el az embereket”. A Hír TV arra vonatkozó kérdésére nem volt hajlandó válaszolni, hogy a WHO ajánlása után biztonságosnak tartja-e és ajánlaná-e a kínai vakcinát a bizonytalanoknak. Az oltóanyagot múlt héten engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet, biztonságosnak és hatékonynak nevezve a Sinopharm készítményét.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A csillagot és a Napot az égről. Azt is mind lehazudják.

Szenilis lehet?
Vagy nem dolgozik meg a fizetéséért és gőze nincs arról, mi történik a saját pártjában?

Még pár nap, és azt fogják mondani, hogy ők mindig is a kínai és az orosz vakcinát ajánlották, de az a gaz, fidesz, nem volt hajlandó azt vásárolni.

Akkor szimplán hazudik. De elhiszik a híveik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés