A Medián szerint a Fidesz vezet a baloldali közös listával szemben

2021. május 12. 13:10
A kormánypártokra szavazók aránya egy százalékkal nőtt az előző, februári felmérésekhez képest.

A Medián felmérése szerint a megkérdezett szavazókorú népesség nagyobb százaléka (februárban 39, áprilisban 40 százalék) szavazna inkább a Fidesz-KDNP-re. A felmérés reprezentatív, telefonon végezték ezerfős mintával. 

A közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a Fidesz-KDNP-re szavazók aránya egy százalékkal növekedett, míg az ellenzéki közös lista esetében azonban ennél is jelentősebb a szavazók arányának változása. Az ellenzéki listára februárban csak 30 százalék voksolt volna, áprilisban azonban már 36 százalék mondta, hogy az ellenzéki listát választaná. 

A Kétfarkú Kutya Párt három, a Mi Hazánk Mozgalom pedig egy százalékot rontott a februári mérésekhez képest. 

A Medián felmérése szerint nagy megoszlás figyelhető meg a szavazási szándékban életkor, iskolázottság és vidék-város felosztás szempontjából is. A községekben élők szavaznának a legnagyobb arányban (47 százalék) a Fideszre, ezzel együtt itt a legalacsonyabb az ellenzéki közös listát támogatók aránya is: csak 24 százalék. Az ellenzékre a fővárosban szavaznának a legtöbben (45 százalék), míg a Fideszre ugyanitt csak 34 százalék voksolna.

A közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy minél idősebb valaki, annál nagyobb valószínűséggel támogatja a Fideszt. A kutatási eredmények szerint míg a 18-29 évesek csak 20 százaléka szavazna a pártra, addig a 40-49 évesek már 46 százalékban szavaznának rájuk, a 65 évnél idősebbek pedig már 50 százalékban. Ezen kívül az iskolai végzettség alapján is jelentős a megoszlás. A főiskolát, egyetemet végzettek körében csak 31 százalék szavazna a kormánypártokra, 46 százalék pedig az ellenzéki összefogásra. A nyolc osztályt vagy szakmunkásképzőt végzettek szavaznának a legnagyobb arányban (53 százalékban) a Fideszre.

Összesen 171 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fenntartással kezelem.
De legyen így.

Szia! Az ellenzéki közvélemény kutatások bármit és annak az ellenkezőjét is képesek kimutatni.
Kedvencem a Hadhazy megrendelésére készült kutatás, ami szerint Hadhazy vezet Zuglóban.

Ahogy jönnek az "összefogás" részletei, úgy csökken a népszerűségük.

Kár a gőzért.
Előválasztás (def.): A demokrácia azon ünnepe, ahol a sok liberális különféle jelöltek neve mellé tehet X-et, és a végén Karácsony nyer.

Valóban ellentmondásos, azért egy diplomás embernek legalább annyit tudnia kellene: az az oldal, amely az államadósságot 8 év alatt - DEVIZÁBAN!!!, ami halálos méreg - közel háromszorosára, 8000-ről 22 000 milliárdosra - NÖVELI, arra SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT SZAVAZNI TILOS!

Ezt csak a kormány megtévesztő propagandája sugallja, de el ne hidd! A valóság az, hogy 2010-től minden nap megbukott a Fidesz!

Ha gerillaműveletről van szó, akkor nyugodt a lelkiismeretem.

"Az ellenzékre a fővárosban szavaznának a legtöbben (45 százalék), míg a Fideszre ugyanitt csak 34 százalék voksolna."
A NÉP, KITÜNTETETTEN A MAGYAR NÉP, EFFEKTÍV A BUDAPESTI NÉP
sohasem az eszéről volt híres.
Viszont: dölyfös ego (fővárosi vagyok), ill. dölyfös aladárkodás (nekem ez jár, pesti vagyok), a munkát lenéző sunyi haszonlesésben mindig elöl jártak-járnak.
Karácsony megbukott Zuglóban, mindenki tudja, semmit nem épített, de amit lehetett lerohasztott, erre Budapest modern progresszív népe FŐPOLGÁRMNESTERRÉ tette.
Az utóbbi 100 év legjobb polgármesterét meg elküldte.
Az, hogy Karácsony immár 559 napja NEM DOLGOZIK, egy gyufaszálat még arrébb nem tett Budapest jobbá tételéért, az teljesen lényegtelen.
Budapest sohasem az eszéről volt híres.
(KIVÉTEL: 1956!, amikor a nácibolsevikek legalább annyira voltak idióták, mint a mai náciliberálisok )

Nagyon kemény őrjöngés megy a HVG facebookos kommentmezejében... Hann Endre kb. "fideszes patkány", és nyilvánvaló hazugság az egész és hogy ez a Fidesz csalása és hogy ezt ki hiszi el satöbbi satöbbi...
Durva ez a pszichózis. Mi lesz ha veszítenek 2022-ben? Majdan?

,,A községekben élők szavaznának a legnagyobb arányban (47 százalék) a Fideszre, ezzel együtt itt a legalacsonyabb az ellenzéki közös listát támogatók aránya is: csak 24 százalék. Az ellenzékre a fővárosban szavaznának a legtöbben (45 százalék), míg a Fideszre ugyanitt csak 34 százalék voksolna.,,

Figyelembe véve a szavazókörök pártszínpátia szerinti összetételét, akkor ezek az arányok azt jelentenék, hogy a Fidesznek közel kétharmad mandátuma lenne.
Amennyiben a határon túli szavazatokat is figyelembe vesszük a 2018 évi adatok alapján akkor nagy valószínűséggel meg is lenne a kétharmad.

A dolog groteszksége abban van, hogy éppen ők járnak majd a legrosszabbul egy ballib kormányzás alatt... lásd 2002-2010... progresszív adózás, azaz durva adóemelés... családi adórendszer és családi támogatasok kinyírása... gazdaság befékeződése és a többi és a többi...

Az vicces lenne. :))))))))))

Medián viszonylag korrekt szokott lenni.

Meg jelenleg, 11 honappal a választás előtt inkább lenne érdeke a ballibnek, hogy az összefogááááás erejét mutassák ki.

Igen, nekik az lenne a jutalom, ami nekünk a büntetés.

pontosabban akinek vannak emlekei 2010 elottrol, az soha nem szavazna erre az ellenzeki gyurcsanybandara.

Nem voltak bekalkulalva a külföldi szavazók.

A lényeg: nincs kormányváltó hangulat, s a Katanics-botrány, a Bíró-botrány és hasonlók lassan, de biztosan megteszik a magukét.

Úgy emlékszem, hogy több külföldi szavazo lehetett, mint amennyivel nyert az angol tudós Gergő.
Igen, Tarlós megbánta. Meg meg hiányoljuk azóta is.

47000 szavazattal nyert Karácsony. Elég vékony, mint ahogy az ellenzéki kerületekben is. De nyert, ez igaz.

Sokan visszasirják a hozzáértést, a határozottságot, a sajtótájékoztatókat. Tarlóst lehetett tisztelni. Karácsonyt nincs miért. Szerintem lesz olyan ellenzéki kerület, ahol fordul a kocka.

Ráadásul okosabbak, szebbnek, jobbnak hiszik magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés