Iványi Gáborék emlékművet állítanak a koronavírus magyar áldozatainak

2021. május 6. 6:56

Dobrev Klára
Facebook
Egy részük most is élhetne, ha a hatalom nem üldözi el az orvosainkat és ápolóinkat.

„Támogatom a koronavírus-járvány hazai áldozatainak tervezett emlékművet! Most hallottam az Egyenes Beszédben, hogy Iványi Gáborék emlékművet terveznek állítani a koronavírus-járvány magyarországi áldozatainak. Ez egy nagyon fontos és tiszteletreméltó kezdeményezés, amit tiszta szívemből támogatok. Bármire is van szükségük, rám számíthatnak, ahogy eddig is.Igenis jár az emlékmű annak a közel 30 ezer honfitársunknak; nagyszülőknek, szülőknek, férjeknek, feleségeknek, gyerekeknek és barátoknak, akik egy része talán most is élhetne, ha a hatalom az elmúlt tíz évben nem üldözi el az orvosainkat és ápolóinkat, és nem az egészségügyi ellátásunkon spórolja meg a hétvégi helikopterezés árát.

Tudom, hogy a gyászoló családok fájdalmát, a feldolgozhatatlant feldolgozni próbáló hozzátartozók lelki terheit egy emlékmű nem fogja enyhíteni. Mert azt semmi sem enyhítheti. De azoknak, akik úgy köszöntek el a családjuktól, hogy majd pár, kórházban töltött nap vagy hét után haza fognak menni, de erre már soha nem volt lehetőségük, igenis jár, hogy emlékezzünk a küzdelmükre. Mert nem csak a családjuknak, barátaiknak hiányoznak. Nem csak az ő veszteségük, hanem mindannyiunké. Ez közös nemzeti tragédiánk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazudik.
Az egészségügyet a Gyurcsány tette tönkre.

2002 után végrehajtott reformnak nevezett agymenés, melynek során több mint 26 ezer fővel csökkent a létszám az egészségügyben.
2001-ben még 144 ezer fő volt, 2010 a létszám 118 ezer főre csökkent, amely 26 ezer fő csökkenésnek felel meg.
http://tinyurl.hu/pq7W/

Ugyanakkor a létszámcsökkenésből eredő megtakarítás nem fordították bérfejlesztésre.
2006 után nem folytatták tovább az egészségügyben a felzárkóztatást.

2010-2016 években a kormányzat az egészségügyben olyan eszközfejlesztést hajtott végre, amely korábban 12 évben nem történt. Az idei évvel pedig elindult a bérfelzárkóztatás is. Tudom kevés, de ha 2002-2010 között hasonló lett volna, akkor 2011-ben egy jó alapról lehetett volna indulni.

"Ápolónő kerestetik

2007-ben Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke szerint azzal is számolni kell, hogy a szakdolgozók, ha már költözniük kell, inkább vállalják a külföldi munkát a sokkal nagyobb fizetés reményében. Az igényeket jelzi, hogy 2003 és 2007 között csak Ausztria tízezerrel több nővért alkalmazott.”
http://weborvos.netrix.hu/hire..

A DK tele van kufárokkal.

"elüldözte" = ötször-tízszer (!!!) annyi a fizetése ma egy orvosnak, ápolónak, mint a ti legutóbbi kormányzásotok idején

"most is élhetne" = a világ egyik leggazdagabb és legfejlettebb országában, a magyar eü dolgozók legkedveltebb célpontjában, bezzeg-UK-ban is a magyarlrszágival összvethető nagyságrendű a covid-halálozás... a sort lehetne hosszan folytatni Franciaországtól Svédországig, Belgiumtól az USA-ig... akkor ezt így most hogy?
Újabb és újabb mélységekbe süllyedtek, aljas és hazug némber...

Az egészségügy is egy nagyon magas labda. A magam részéről törekszem a tárgyilagosságra, a tények figyelembe vételére.

Így a sajtó archívumomból elővettem a Népszabadság 2007.január 12-i számát, egy hétfői nap. A címlapon: Horn: elhibázott a vizitdíj. A második oldalon egy színes fotón a nagyatádi kórház gyermekosztálya ellen transzparensekkel tiltakozó gyermekek. A feliratok: Kié a felelősség, ha a gyerekek nem érnek időben a kórházba? Nagyatádon hogyan érvényesülnek a gyerekek jogai? "
Szóval Horn Gyula tiltakozott a vizitdíj ellen, s nem értett egyet az üzleti szféra bevonásával sem.

Veres János: "Horn Gyula hétvégi gondolatrohamai egyszer már tönkretettek egy koalíciót.

A szocialista Schvarcz Tibor: "Molnár Lajos becsapta az MSZP-t." / Magyar Nemzet 2007.január10./

Többet most nem idézek, a kórházbezárások, a magánbiztosítók bevonása borzolta a kedélyeket baloldalon is.

magam nem értettem egyet a vizitdíj eltörlésével, az MSZP-SZDSZ kormány egészségügyi átszervezésre vonatkozó elképzelései a forráshiányból fakadtak, s ez a probléma is fennáll. A megoldás az lett volna, s lenne ma is, ha a demagógiai kölcsönös mellőzésével születnének reformok, beépítve az egyéni felelősségvállalást is. Akár oly módon is, hogy például aki dohányzik, az fizesse kórházi ellátása bizonyos részét.

Az is látnivaló, hogy a nagyobb centrumokban biztosítható a legmagasabb szintű szakorvosi ellátás.

Az ízléstelen politikai felhangok - Kincses Gyula, a MOK új elnöke, megválasztása másnapján a Klubrádióban kipcsákozott - minden oldalon károsak, s gátolják a konszenzus keresést.

Miként káros az is, sőt, demagóg, ha bármely oldali politikus, most például Dobrev Klára az éppen regnáló kormányra mutogatva beszél hazugságokat, szítja a kormányellenes hangulatot.

Klárika, a férjed vezette kormányzásra kellene néha pillantást vetned, mielőtt megszólalásoddal bizonyítod felkészületlenségedet, alkalmatlanságodat. Jó, naponta etetni kell a gondolkodásra, objektivitásra képtelen ketrecharcosokat, de ezzel csak azt bizonyítod, hogy nem képviselsz új hangot, szellemiséget a politikai palettán........

Dobrev, már megint hazudsz! Fegyenc gyászos nem-kormányzása óta, 6000-el több orvos van, ahogy Orbán a parlamentben is jelezte, és az ellenzék nem tudta cáfolni. Ha már hazudsz, legalább az emlékezeted legyen jobb, és ne köpjed szembe a választóidat az őket megvető-lenéző hazudozásoddal. A Covid-áldozatok a ti oltásellenes kampányotok, sok egyéni felelőtlenség miatt, és más nem-kormányzati okból is voltak. Inkább szerelmeskedjél Fegyenccel, ha van kedve hozzád.

Nekem azok az elhunytak is fontosak, akik a Hajdú BÉT A S a Szeviép miatt haltak meg idejekorán.

Eddig nem tudtam, hogy a koronavírus elkeseredve mondja a betegnek: ha Dobrevné lenne a miniszterelnök téged nem tudnálak megölni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés