Kecskéd lehet a magyar Procida: 90%-nál jár az átoltottság

2021. május 4. 16:39
A Komárom-Esztergom megyében található Kecskéd törhet az ezüstéremre az olaszországi Procida után, mely hétfőn Európa első, 100%-osan beoltott települése lett. Kecskéden az arány jelenleg 90 százalék.

Komárom-Esztergom megyében az átoltottság elérte a 80 százalékot. A rendelkezésre álló vakcinák mennyisége lehetővé teszi, hogy minden regisztrált megkaphassa a koronavírus elleni oltást – mondta újságíróknak a megyei kormánymegbízott kedden Kecskéden, ahol a Honvédelmi Minisztérium oltóbusza végezte a lakosság immunizálását.

Kancz Csaba hozzátette, ezen a napon a megyében öt oltóbusz teljesít szolgálatot. Összesen 15 helyszínen jelennek meg, az oltásra várók a megye 22 településéről érkeznek. A honvédségi járműveken a megyében Moderna-vakcinával oltanak.

Az oltópontok helyszínére, időpontjára vonatkozó javaslatot a megyei védelmi bizottság állította össze. Az érintett településekről az oltásra regisztráltak előre egyeztetett időpontban, pontos beosztás szerint kapják meg a vakcinát.

Gruber Zoltán (független), a 2100 lakosú, német nemzetiség által lakott település polgármestere az MTI-nek elmondta, a faluban a lakosok több mint 90 százaléka az első oltást már megkapta, és 50 százalék már a második körön is túl van. Európában a Nápolyi-öbölben található Procida az első olasz sziget, ahol a tizennyolc év alattiakat kivéve a teljes lakosság kapott koronavírus elleni védőoltást – jelentette be Dino Ambrosino polgármester hétfőn.

(MTI) 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem érdekel minden megye és megyei jogú város átoltottsága.

Valamint a budapesti kerületek átoltottsága is érdekel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés