Török Gábor szerint az ideális ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy egybegyúrt Karácsony – Jakab

2021. április 28. 21:16
Török Gábor politológus a Magyar Narancsnak adott interjújában kifejtette, hogy szerinte Orbán Viktornak van stratégiája esetleges veresége utánra is.

Török Gábor szerint a „2022-es választás nagyon más lesz, mint az előzőek, 2010 óta először nem tét nélkül fog zajlani, mert az ellenzék feljött a pályára. Ugyanakkor még mindig a Fidesz az esélyesebb az erőforrásbeli előnye miatt” – mondta Török Gábor politológus a Magyar Narancsnak adott interjújában, melyből a hvg.hu közölt szemelvényeket.

Török szerint „egy többfejű sárkánynak (Összefogás) kell szembeszállnia egy egyfejűvel (Fidesz) és az utóbbiak sokkal hatékonyabbak”.

Úgy véli, a választások fő témáját a koronavírus-járvány kormányzati kezelése fogja adni, ami viszont a korábbi, a Fidesz adta témákkal, mint amilyen a rezsicsökkentés, vagy a migráció voltak, már nem egyoldalú, így „az ellenzék is fel tudja építeni az álláspontját, sikeresen érvelhet”.

Török szerint jövőre „nagyon kis dolgok fognak dönteni, mivel a két szavazótábor mérete nagyjából megegyezik”.

A billegő körzetekben akár néhány tízezer szavazó elrendeződése is meghatározhatja, kinek lesz végül abszolút többsége a Parlamentben, viszont számos „biztonytalansági tényező is akad”, így nem tudni, hogy „az ellenzéki együttműködés nem kap-e léket, illetve az előválasztás építeni fog, vagy rombolni” – ismerteti az interjút a HVG. 

A politológus szerint Dobrev Klára jelöltsége lenne a legjobb a Fidesz számára, egyúttal az ő személye az együttműködést is a legnehezebb helyzetbe hozná, mivel úgy véli, hogy a jobbikos és momentumos szavazók elpártolhatnak, viszont a DK miniszterelnök-jelöltje kérdéses, hogy vonz-e új szavazókat. Ezzel szemben Török Gábor szerint míg „Jakab Péter (Jobbik) a kistelepülések szavazóit tudja bevonzani, addig Karácsony Gergely a nagyvárosi környezetben népszerű.

Az lenne a legjobb, ha őket össze lehetne gyúrni” – mondta.

A Fidesz kapcsán megjegyezte azt, miszerint meggyőződése, hogy „Orbán Viktornak van arra politikai stratégiája, mi van akkor, ha ellenzékből kell politizálnia” – áll az interjúban. 

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebből amúgy meg lehet élni?

De komolyan. Töröknek egy egyenes mondata nem volt 20 év alatt.

De röhögnék ha Jakab nyerné az előválasztást.

A túltolt KariGerit, Ávós Klárát megszégyenítve.

Ha az összefogásnak lenne értelmes mondanivalója, akkor nem lenne szükség a saját, folyamatosan hergelt szavazótábora felé előadott keménykedő, fenyegetőző, bunkó stílusra. Ha lenne érdemi mondanivaló, valamilyen értelmes jövőkép, akkor azt adnák elő, nem az előválasztással folytatnának szemfényvesztést.

Ez már megint milyen elemzés?
Ez amolyan ,,törökgáborelemez,, lehet eső, lehet hő, de a Nap is kisüthet.

Bizony sok minden megtörténhet. Még az is, hogy a hatosfogat be sem jut az országgyűlésbe, mert nem érik el a 15 %-os küszöbértéket.

A szocialista szavazók majd Szanyi pártjára, a Jobbikos és a radikális Momentumos fiatalok szavazók a Mi Hazánk pártra és a Volner féle pártra szavaznak, a liberálisok egy része a Pálinkás féle pártra szavaz. Így megtörténhet, hogy mindegyik teljesíti a bejutási küszöb értéket és a hatosfogatnak már csak 14 %-ék marad.

Török Gábor a pékinas.

,,az ideális ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy egybegyúrt Karácsony – Jakab,,

Volt már nekünk ilyen pék vezetőnk, aki azt mondta: Nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!

Azért az, h. a migráns beözönlés ellenes népszavazás nem lett érvényes és a 2019 önkormányzati választási "eredmény" sokat elmond a szavazók veszély érzetéről.

Van a gyúrásnál hatékonyabb módszer:
vertikálisan kettéfűrészelni Jakabot és Karácsonyt, majd összehegeszteni, esetleg présgép alá tenni, és addig préselni, míg az anyjuk sem ismer rá, most melyik az én gyerekem?
Nos, ez az ideális Jakab-Karácsony bal-lib miniszterelnök naponta ahány frusztrációval találkozik, annyiszor szalad ki a Karmelita udvarának közepét teleszarni, miközben a másik kezével bőszen nyomkodja a Facebook-gombot...

Nem lehet, hogy az a baj, hogy az ellenzék összefogva sem tud egy karizmatikus jelöltet állítani? Még Török szerint is kettő tesz ki egyet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés