Immár a Zöldek a legnépszerűbb párt Németországban egy kutatás szerint

2021. április 21. 7:18
A Zöldek nagyot erősödve 28, a CDU/CSU nagyot zuhanva 21 százalékon áll a Forsa közvélemény-kutató cég felmérése szerint Németországban.

A Forsa felmérése szerint drámai átrendeződés ment végbe a német politikában: az elmúlt napokban készült közvélemény-kutatásuk szerint a Zöldek átvették a vezetést, míg a CDU/CSU zuhanásba kezdett.

A Zöldeket egy hét alatt 5 százalékpontot erősödve 28 százalékon mérik, a CDU/CSU ennyi idő alatt 7 százalékpontot gyengülve 21 százalékon áll a Forsa szerint.

A szocdemek (SPD) tovább gyengülve 13 százalékon, a liberális szabaddemokraták (FDP) 12 százalékon, míg a rendszerkritikus jobboldali AfD 11 százalékon állnak. A szélsőbalos Linke 7 százalékot érne el a kutatás szerint.

Az elmúlt napokban a CDU megnevezte kancellárjelöltjét, Armin Laschetet; míg a Zöldek Annalena Baerbockot jelölik kancellárnak az őszi szövetségi parlamenti választásra – ezek a döntések már befolyásolhatták a közvélemény-kutatás eredményeit is.

Baerbockról szóló cikkünket itt olvashatják.

 

Nyitókép: Annalena Baerbock és Robert Habeck, a német Zöldek társelnökei (Fotó: Hendrik Schmidt / dpa / AFP)

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Útban egy újabb ideológiai alapú diktatúra felé... Sajnos az
újszülötteknek minden vicc új, mi öregek tudjuk csak, hogy ez nem vicc.
Nagyon nem az.

Akkor kívánom a németeknek hogy a következő 20 évben élvezzék ki a szélőséges liberalizmus dekadens áldásait. Kb. Ennyi idő, mire a muzulmán lakosság eléri a kritikus 20%-ot.
Az agymosott idiótáknak ezek szerint ez kell, de a normális kisebbséget sajnálom.

Azért a Zöldek csináltak már néhány rossz húzást, s ez a felmérés egy újabb ilyen malőr után még drasztikusan megváltozhat. A CDU-SPD-FDP koalíció is alaternatíva képes, tehát kicsit korai még "zöld" kancellárról elmélkedni.

Ha jól megnézzük, akkor a liberállnácikkal- bolsikkal szemben csak a saját módszereikkel lehet fellépni. Ők csak másoktól várják el a toleranciát, demokráciát. Múlt századi elődeik legalább nem alakoskodtak, nyíltan hirdették, amit gondoltak. Ettől persze még gyilkos hatalom volt mind a kettő. Ezért dugnák el a mai fiatalok elől a történelmi múlt teljes képét.
.

Kár, hogy nem maradt atomerőművük, amit aztán jól bezárhatnának.

A fiatalok nem a történelmet kutatják a neten, a net pedig nem a történelmet kínálja nekik. Pontosabban nem a teljes történelmet kínálja neki. A net a devianciák tiszteletét, a devianciák egyenjogúságát, netán felsőbbrendűségét hirdeti a fiatalok felé. Szóval ne kacarássz önfeledten, van némi tapasztalatom a nettel kapcsolatban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés