Breitbart: Soros György támogatásával akadályoznák meg az amerikai választási reformokat

2021. április 14. 19:00
A Wall Street cégei összefogtak a Brennan Igazságügyi Központtal, hogy nyomást gyakoroljanak az amerikai tagállamokra a választási törvények reformjával szemben.

A Breitbart News című internetes oldal cikkje felidézte: a közelmúltban Georgia állam átfogó választási törvényt fogadott el azzal a céllal, hogy óvja a voksolás tisztaságát. Az új jogszabályok szerint a jövőben például fényképes igazolványhoz kötik a részvételt, illetve a sorban álló szavazóknak nem lehet ételt és italt osztogatni. A reformok elfogadása felháborodást váltott ki a baloldali médiumokban és politikusok körében, amelyek és akik azt állítják, hogy az új szabályok korlátoznák a kisebbségi szavazók lehetőségeit.    

Vállalati koalíció a bojkottért

Több nagyvállalat bojkottra szólított fel és azt javasolta, hogy költöztessék el tevékenységüket, vagy üzleteiket a déli államból. Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetői úgy döntöttek, hogy a 2021-es All-Star gálát nem Atlantában, Georgia fővárosában rendezik meg. Legutóbb pedig Will Smith amerikai színész jelentette be, hogy – tiltakozásul a szerinte az afroamerikai kisebbség lehetőségeit korlátozó választójogi reformok ellen – elviszi Georgia államból új, nagy költségvetésű filmje forgatását.    

A Breitbart megjegyezte:

az úgynevezett vállalati koalíció célja, hogy nyomást gyakoroljon a képviselőkre

és – mint a portál írja – pereket indítson azon tagállamok ellen, amelyek a georgiaihoz hasonló választási reformokat hajtanak végre.      

A Breitbart idézte a The New York Times című amerikai napilap cikkét is. A liberális lapnak Brad Karp, a Paul Weiss Ügyvédi Iroda elnöke és az összefogás egyik szervezője azt mondta: „azt tervezzük, hogy megtámadunk minden olyan választási törvényt, amely felesleges akadályokat gördít a választási jog elé, és amely országunk alulreprezentált csoportjait megfosztja a választási jogától.”     

A Breitbart azt írta: a hétvégén több mint 100 vállalatvezető találkozott, hogy megvitassa, mennyire fontos számukra a nyilvános kiállás a georgiaihoz hasonló választási jogszabályok ellen. A cikk szerint a találkozón részt vettek a többi között az American Express hitelkártya-társaság, a Merck & Co. gyógyszerészeti vállalat és a Levi Strauss & Co. ruházati cég vezetői is.    

Soros György szerepe

A cikk hangsúlyozta: a Brennan Igazságügyi Központ leginkább Georgia, Texas, New Hampshire, Florida, Michigan és Arizona állam törvényhozóit veszi célba, akik – a baloldali agytröszt megfogalmazása szerint – "szavazókat elnyomó törvényjavaslatokat népszerűsítenek". A lap szerint

a jogi központot évente több millió dollárral támogatja Soros György,

illetve vállalatok, bankok és egyéb baloldali szervezetek egész sora. A 2019-es pénzügyi adatok szerint a Brennan Igazságügyi Központ legjelentősebb adományozói között volt például Soros Nyílt Társadalom Alapítványa, a pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó PayPal, de a JPMorgan Chase bankház és a Microsoft számítástechnikai vállalat is.

(MTI)

(A nyitókép illusztráció. Forrás: M1 – Youtube)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahol Soros akcióba lép, ott biztosak lehetünk abban, hogy valami demokrácia-ellenes dolog történik a pénzügyi guruk kiváltságának növelése érdekében.

Ez a sátánfajzat Soros még a pokolból is intézkedni fog.
Ez effektíve maga a Sátán ereje.
Olyan, mint a láncravert kutya, habzó szájjal.
Láncravert, mert csakis egy körön belül hatásos, és azért habzó szájú, mert mindig ugyanazt ugatja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés