Karácsony Gergely megszüntetné a regisztrációt a védőoltásra

2021. április 10. 17:49
A főpolgármester szerint „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte. Elemző cáfolta Karácsony Gergely felvetését.

A kormány készüljön fel a regisztráció nélküli oltási programra” – kezdte bejegyzését közösségi oldalán a főpolgármester szombaton, amelyből kiderült:

Karácsony Gergely támogatja az ellenzéki pártok kezdeményezését, hogy „legyen regisztráció nélküli oltás”!

A főpolgármester szerint ugyanis „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte bejegyzésében a városvezető, érvként pusztán azt emelve ki, hogy „továbbra is drámaiak a halálozási adatok”.

A főpolgármester szerint a nyugati példákat kellene követnie a kormánynak

Sok nemzetközi példa van előttünk, hogyan lehet jobban szervezni a tömeges oltásokat

úgy, hogy azzal nem terheljük túl az egészségügyi szakellátást” – írta bejegyzésében Karácsony Gergely, melyhez „így néz ki Németországban egy tömeges oltóközpont” felirattal még egy fotót is csatolt.

Fotó: Facebook

„Miért kell mindent másolni csak azért, mert nyugati?”

A főpolgármester bejegyzése alatt azonban Deák Dániel politikai elemző komment formájában emlékeztetett

Magyarországon sokkal gyorsabban zajlik az oltás, mint Németországban. Miért kéne másolni azt, ami lassabb?”

– vetette fel az elemző, emlékeztetve Karácsony Gergelyt arra, hogy „ha kihelyeznénk például stadionokba az oltópontokat, akkor is az egészségügyi dolgozókkal kellene elvégeztetni az oltást”, vagyis ez nem csökkentené az egészségügyre nehezedő terheket.

Mint fogalmazott, a különbség a jelenlegihez képest csupán annyi lenne, hogy „nem a megszokott helyükön kéne dolgozniuk, hanem egy új helyen. Ez nem jelentene érdemi tehermentesítést számukra, sőt plusz terhet jelentene” – szögezte le az elemző.

Az oltások jól szervezettek, egy-egy (egyébként minden országban előforduló) negatív példától eltekintve teljesen rendben zajlik az oltások beadása, ráadásul az EU-n belül az egyik leggyorsabb”

– hangsúlyozta, kiemelve, hogy:

a halálozási adatok sem az oltási programmal függnek össze, éppen annak gyorsasága fogja megakadályozni, hogy további emberek haljanak meg”.

A elemző emlékeztetett arra is: „nem így lenne, ha a baloldali politikusok javaslatai alapján nem rendelt volna az ország keleti vakcinákat, akkor több százezer emberrel kevesebb lenne védett, így halálos veszélynek lennének kitéve”.

Majd hozzátette: „Németországgal példálózni azért is érdekes, mert a németek sem elégedettek a lassú, német oltási programmal, ami meg is látszik a kormány és a CDU/CSU támogatottságán, ami (egyéb okok miatt is) gyakorlatilag zuhanórepülésben van.”

Karácsony Gergely eredeti, teljes bejegyzését ide kattintva olvashatja.

Címlapképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 276 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Utolértük Szerbiát, felkészül az Egyesült Királyság... az EU átlag DUPLÁJÁN állunk immár.
De ezeknek ez sem jó.

Az oltásellenes baloldal most hirtelen pápább akar lenni a pápánál, túlkompenzáló impotens nyüzsgésbe fogott. Deák Dániel elemzése meggyőző.

2020. augusztus 27.

,,Az országban összesen eddig 38 idősotthonban igazoltak koronavírus-fertőzést,14 budapesti és 24 vidéki intézményben. Összesen 923 idősotthon lakónál és 148 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 142 idős gondozott hunyt el és 875-en már meggyógyultak.

A fővárosban 14 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből 8 idősotthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik, a többi civil vagy egyházi fenntartású. A 142 elhunytból 99 fő Budapesten található idősotthonban hunyt el, közülük 87 fő Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonban 43-an vidéki idősotthonokban.

A legtöbb elhunyt és fertőzött gondozott továbbra is a Pesti úti idősotthonban van. Ott 55-en haltak meg, 313 a fertőzött gondozottak és 26 a fertőzött dolgozók száma. A szintén fővárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 18-an hunytak el, 71 a fertőzött gondozottak és 13 a fertőzött dolgozók száma. A fővárosi fenntartású Kamarerdei úti otthonban 11-en hunytak el, 51 a fertőzött a gondozottak és 13 a fertőzött dolgozók száma. A vidéki intézmények közül a legtöbb elhunyt – 8 fő - a mezőszilasi idősotthonban van, 7 fő a seregélyesi, és 4 fő a borsodnádasdi intézményben.,,
https://koronavirus.gov.hu/cik..

Szerinted milyen arányt képvisel az elhunytak száma a Fővárosi Önkormányzat Budapesti Úti Idősek Otthonában? 10 % ?
Milyen arányt képvisel azok száma akik megrühesedtek?

Nemcsak kritizálni kellene, hanem segíteni, mozgósítani a regisztrálásra.

Amennyiben az önkormányzatok, pártok segíteni akarnak, akkor az aktíva hálózatukon keresztül tudnának mozgósítani. Minden önkormányzat nyisson egy regisztrációs irodát és aki nem tudja kitölteni, vagy elveszett a kiküldött Nyilatkozat kérjék le és segítsenek annak kitöltésében, továbbításában.

A háziorvosok bevonásával pedig meg lehet tudni, hogy kik azok akik még nem regisztráltak, nem jelentkeztek oltásra.

A Facebookozás nem munka, a mozgósítás azonban hasznos, értékes munka.

Karácsony Gergely a Facebookozást fejezze be és végezze a főpolgármesteri feladatát, amiért felveszi a díjazást.

67 bejegyzéssel a hátad mögött sokkal valószínübb, hogy az itt dolgozó 10 libsi troll egyike vagy.
A tapasztalat az, hogy 3-4 hete már bárki megkaphatja az oltását, aki beszél a háziorvosával.

Hülyegyerek, a vakcinázásról beszélek (amit természetesen pontosan tudsz).
Azért a vakcinázásról beszélek, mert ezt tettétek témává (olvastad egyáltalán a cikket?).

Egy olyan vívmányt "káoszoztok" és "katasztrófáztok" nap mint nap, rutinszerűen, ami valójában csak elismerést érdemelne (érdekes, egy másik ország kormányfőjének pl. nem okoz gondot ugyanez, azaz hogy megdicsérje és példának tekintse a magyar oltási folyamatot).

De annak ugye nem néztél utána, hogy mivel érvelnek azok, akik ezt akarják.
Az ember csak ámul és bámul, hogy a hívek mennyire nem akarják megismerni a "másik oldal" érveit.
Még a végén kiderülne, hogy van benne ráció és ez dráma lenne a számukra.

DE azért segítek rajtad:
"Legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat” – áll a DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd közös közleményében. (...)
A regisztráció eltörlését azzal indokolják, hogy vannak, akik nem tudnak online regisztrálni, illetve sokan vannak, akik szeretnének oltást kapni, ám bizalmatlanok a kormány regisztrációs rendszerével szemben."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés