Fidesz-KDNP: Gyurcsány és Dobrev abban a villában lakik, amelyet a családjuk a megtorlásokért kapott

2021. február 25. 18:36
Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára ma is abban a villában lakik, amelyet az Apró-család jutalomból az 1956 utáni megtorlásokért, köztük Nagy Imre koncepciós peréért kapott – mondta a kormánypártok nevében a KDNP frakciószóvivője az MTI-hez csütörtökön, a kommunizmus áldozatainak emléknapján eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc felháborítónak és álságosnak nevezte, hogy Dobrev Klára, a DK EP-képviselője – az „Apró-villa” lakója – a témában tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán. Hiszen – tette hozzá – Dobrev Klára nagyapja nem más, mint Apró Antal, az 1956 utáni kegyetlen kommunista megtorlás egyik főszereplője, „és a család jórésze nemcsak kiszolgálója, de haszonélvezője volt a kommunista rendszernek”. „Ráadásul Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára politikai és gazdasági kapcsolatrendszerének egy részét is a kommunista rendszernek köszönheti” – fogalmazott Nacsa Lőrinc.

A videó végén a frakciószóvivő egy segítőjével feltehetően az Apró-villa kapuján elhelyezett egy plakátot, amelyen Rákosi Mátyás és Apró Antal együtt láthatók. Nacsa Lőrinc szavai szerint ennek a két embernek köszönheti Gyurcsány és Dobrev a villát. Az épület előtt elhelyezték továbbá az 1956 utáni megtorlás áldozatainak névsorát.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés