Mennyi apróra metélt gyereksors kell még, hogy világos legyen, a család az család?

2020. december 17. 14:26

Grecsó Krisztián
Facebook
Hány újszülöttnek kell még csecsemőotthonok rémült magányban lesni az árnyak kegyét, egy apró érintést?

„Miközben gyerektelen felnőttek könyörögnek boldogságért égi istenekhez, rimánkodnak alapítványi félisteneknek, tegyeszes összekötőknek. Mennyi minisztériumi csúcsbér, belvárosi palota, szolgálati kocsi, egy pedagógus éves fizetését érő öltöny és/vagy munkaebéd kell még ahhoz, hogy belássa valaki, a perc számít, az óra, és nem a hónap, a félév, az félév? Mennyi parlagon maradt talentum, egész életre összegyűrt lélek kell még bizonyságul, hogy a család az család? Miért érdeke és kinek, hogy a melegekre kenve az egészet, inkább Olaszországba kerüljenek a gyerekek, minthogy olyan szülőjük legyen, akit az alkalmassági valamelyik akadálya közben elhagytak, és nem adott nekik az élet másik szerelmet, de csurig vannak felelősséggel és szeretettel?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

", inkább Olaszországba kerüljenek a gyerekek, minthogy olyan szülőjük legyen, " - ez a szófosásvírus-betegséggel küzdő Grecsó interpretációja.
Ezzel szemben "Novák Katalin sajtóosztálya a hvg.hu-nak azt írta:

minden esetben a konkrét helyzet ismeretében, szakemberek véleménye alapján, a gyermekek érdekét szem előtt tartva fognak dönteni.
A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a mostani jogszabálymódosítás nem mást, mint egy korábbi törvényi szabályozást ültet át a gyakorlatba, ők viszont minden esetben a gyermekek érdekeit tartják szem előtt.

„Az a célunk, hogy az örökbefogadott gyermekek elsősorban házaspárokhoz kerüljenek. Ha nincs olyan örökbefogadó házaspár, aki vállalja az adott gyermek örökbefogadását, egyedülállónak is lesz lehetősége örökbefogadó szülővé válni” – erősítették meg."

Azt hiszem, az elhunyt, v. hivatalosan alkalmatlan szülök helyett a nagymama és az általa nevelt kisgyerekek kisközösség minden lényeges szempontból családnak számít, ha lennének kételyek, akkor a hivataloknak melléjük kell állni és segíteni, de ez teljesen speciális, kivétele élethelyzet.

A két meleg és az örökbefogadás lehetetlensége más kérdés, nagyon helyes, h. ez elvileg lehetetlen. A minta, sajnos, orientál és egyáltalában, bár szeretetet, figyelmet biztosan kaphatna a kisgyerek, de úgy gondolom, h. a hátrányok és előnyök NEM egyenlítenék ki egymást.

"Mennyi minisztériumi csúcsbér, belvárosi palota, szolgálati kocsi, egy pedagógus éves fizetését érő öltöny és/vagy munkaebéd kell még ahhoz, hogy belássa valaki, a perc számít, az óra, és nem a hónap, a félév, az félév?"

Buzipropagandára mennyit költöttetek idén?

Nagyon nagy lutri egy örökbefogadás. A közvetlen környezetemben két esetet láttam, az egyik klasszikus értelmiségi házaspár, a feleség a "rendszer" közelében dolgozó pszichológus, egészen kicsi babát kaptak, tínédzser mamától, végigcsinálhatták a csecsemőkort, ami nem könnyű, de csodálatos időszak. Ez volt a bonus. A serdülőkorban olyan problémák jöttek, ami saját gyerekkel is keserves. A nagypapa műegyetemi tanár volt, a kislány pedig nagyon nehezen érettségizett, nem így képzelték.

A másik egyedülálló fiatal nő volt, a szüleivel élt, végül is három örökbefogadott gyerek kötött ki nála, egyik sem volt rábírható tanulásra, később munkára is nehezen. Így az ő élete sem lett szebb, viszont SOKKAL nehezebb. Hát, ő is mást várt.

Egy magára adó társadalom tisztességes árvaházakat is fönntarthatna.

Jaj, mindjárt elsírom magam. Író úr egy bekezdésnyi szentimentális fészbukbejegyzésben (hogyan máshogy? modern ember) kiosztja az ítéletet. Ismeretekre, adatokra nincs szükség. Ha a melegek nem juthatnak örökbefogadható gyerekhez, azok kikerülnek külföldre vagy szenvedve pislognak az átmeneti otthonok rácsos ágyaiban. Mit számítanak a tények, ha hülye legendákat is lehet költeni. Szegény gyerekek, nem juthatnak meleg szülőkhöz, szegény melegek, nem lehet gyerekük, megtiltották a gyűlölködők.

Az a szempont persze fel sem merül, hogy miért éppen a legszerencsétlenebb gyerekekkel kísérletezzünk, vajon mentálisan egészségesek lesznek-e két nevelőapuval vagy nevelőanyuval. Ahogy az se, hogy a melegek is nemzőképesek és szülőképesek, nekik is lehet saját gyermekük, nincsenek gyermektelenségre ítélve. És persze a valóság az, hogy nincs annyi kiadható gyermek, ahányan örökbe szeretnének fogadni. És van nevelőszülői hálózat is a nagyobb gyermekek részére.

Válaszok:
Teknős | 2020. december 17. 17:18

Ráadásul hazugság. Ha a nagymama neveli az unokáit az is egy család. Olyan finomságokról nem is beszélve, hogy a jog és a köznapi fogalom nem ugyanaz.

Érdekelte valaha a valóság ezeket?Nem igazán. Gondoljunk az abortuszra. Amire hivatkoznak, az az esetek pár ezrelékét ha jelenti.A valóságban sokkal inkább felelőtlenség, és következmény nélküliség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés