A rémhírterjesztésről, az azonos mércéről és az önálló akcióról Gődény doktor kapcsán

2020. december 14. 15:08

Bod Tamás
Magyar Narancs
Valóban azonos mérce és számon kérhető nyomozásszakmai protokoll alapján intézkednek minden esetben a hatóságok?

„Azért volna itt még néhány kérdés Gődény György ügyében, akit péntek kora reggel előállítottak a rendőrök. Az egyik, hogy rémhírterjesztés gyanúja ügyében mennyire mér azonos mércével a rendőrség. A másik: időben lép-e fel a hatóság, s végül mennyire volt a mostani valóban önálló akciója a Nemzeti Nyomozó Irodának?

Értetlenül áll a Szövetségben Nyíregyházáért frakció azelőtt a fejlemény előtt, hogy az illetékes hatóságok és szervek hosszú hónapok óta nem tesznek semmit a járványügyi védekezést megkérdőjelező és a meghozott intézkedéseket, így az arcmaszk viselését elutasító személyek ellen. Ebben az ügyben írtak az Operatív Törzsről, de onnan visszapattantak, ezt követően pedig a Készenléti Rendőrséghez fordultak. Eredménytelenül. Minderről a Narancs.hu több mint egy hónappal ezelőtt számolt be. 

A Szövetségben Nyíregyházért frakció vezetője, Jeszenszki András még november 2-án írt levelet az Operatív Törzs két vezetőjének, Pintér Sándor belügyminiszternek és Müller Cecília országos tisztifőorvosnak. Ebben leszögezte: a koronavírus-járvány ellen irányuló sikeres küzdelem »a köznyugalom fokozottabb védelmével és felelős magatartással valósulhat csak meg«. Nem rejtette véka alá, hogy »a járványügyi védekezés néhány felelőtlen közszereplő általi akadályozása, illetve a meghozott intézkedések végrehajtásának aktív akadályozása által azonban súlyosan veszélyeztetheti honfitársaink testi épségét, egészségét, életét«.

Jeszenszki András ebben a november legelején írt levelében 12 kérdéssel fordult az Operatív Törzshöz, amelyhez videókat és a legnagyobb közösségi portálon megjelent, egyébként elképesztő tartalmú »írások« linkjeit is csatolta.

Újfent hangsúlyozzuk, Jeszenszki hét héttel (!) ezelőtt jelezte, hogy az illetékes hatóságok és szervek hónapok óta (!) nem tesznek semmit a járványügyi védekezést megkérdőjelező és a meghozott intézkedéseket elutasító személyek ellen.”

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miféle maszkot nem hordókról hadovál ez a vízagyú? Gődényt a Párbeszéd hivatalosan feljelentette az ügyészségen.

Már rég statáriumot kellett volna bevezetni. Mert a háború az háború.

Pontosan. A jogállam az, amely az utolsó betűig betartatja a törvényeit, nem? És nincs kettős mérce.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés