A megerősödő román szélsőjobb betiltaná az RMDSZ-t

2020. december 7. 13:59
Az AUR közleményében kijelentette, hogy módosítanák az alkotmányt annak érdekében, hogy betiltsák az etnikai alapon szerveződő pártokat.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerint az RMDSZ-nek nincs helye Románia parlamentjében – reagált közleményben a párt Kelemen Hunor vasárnap esti nyilatkozatára, amelyben a szélsőjobbos párttal kapcsolatban megemlítette, hogy „nem volt szükség ilyesmire Románia parlamentjében 2020-ban”. Az AUR közleményében kijelentette, hogy módosítanák az alkotmányt annak érdekében, hogy betiltsák az etnikai alapon szerveződő pártokat.

„Az RMDSZ-nek nincs helye Románia parlamentjében. Tiszteljük a romániai magyar közösséget, vannak magyar etnikumú jelöltek is az AUR-ban, akik bekerülnek a törvényhozásba. Az AUR azonban ellenzi a politikai pártok etnikai alapon történő létrehozását és működtetését, és ezzel kapcsolatosan országos kampányt kezdeményez az alkotmány módosítására az etnikai alapú politikai pártok betiltása érdekében” – mondta az AUR társelnöke, George Simion.

(Transindex)

Címlapkép: Facebook

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindezt a demokrácia nagyobb dicsőségére, pont ezért az EU brüsszeli szervei közül egyet sem fog zavarni.

Az AUR 8,7%-t kapott, de tagjai között a vírustagadók mellett akár a laposföld hívők is megtalálhatók. "Bolond lyukból bolond szél fúj"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés