Őrizetbe vettek egy svéd nőt, aki a gyanú szerint 28 évig fogva tartotta a fiát

2020. december 1. 17:47
A nőt visszautasította a vádakat.

A svéd rendőrség őrizetbe vett egy 70 éves nőt, aki a gyanú szerint 28 évig fogva tartotta a fiát egy lakásban Stockholmtól délre. A nőt jogellenes fogvatartással gyanúsítják, valamint azzal, hogy súlyos testi sérüléseket okozott a 41 éves férfinak. A férfira egy női rokona bukkant rá, aki, kihasználva, hogy a gyanúsított kórházban van, elment a Haninge nevű helység közelében található családi házba. A rokon az Expressen című svéd napilapnak azt mondta, hogy a lakásba belépni olyan volt mint egy „rémálomba”, a házat vizelet és szemét borította, a férfi – akit sérülések borítottak a testén – pedig úgy bűzlött. A férfit egy stockholmi kórházba szállították, ahol több műtétet is elvégeztek rajta svéd sajtóorgánumok beszámolója szerint.

A rokon elmondása szerint a férfi látszólag normális életet élt addig, amíg hetedik osztályban kivették az iskolából. A szociális ellátók, bár szóltak nekik, nem tettek semmit, a család többi része pedig megpróbált kevés jelentőséget tulajdonítani az esetnek. A női rokon „diszfunkcionálisnak” írta le a családot az Expressennek. A rendőrség kordonnal vonta körbe a házat, az ügyészség pedig közölte, hogy nagyszabású meghallgatást tart az ügy tisztázása végett.

(MTI)

Címlapfotónk illusztráció. Kép: MTI/Scanpix/Roger Vikström

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Családon belüli erőszak! Az isztambuli egyezmény megsértése! Hol maradnak az ENSZ-csapatok?! Ja, hogy egy nő követett el erőszakot, ráadásul a fián?! Ah, akkor minden rendben, csak elégtételt vett több ezer évnyi férfiuralomért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés