Most már közös listán indulna a Momentum is

2020. november 29. 18:03
Eldőlt a listaállítási vita az ellenzéki oldalon.

Egységes ellenzéki listát szeretne a Momentum is – döntötték el a párt vasárnapi küldöttgyűlésén. Az Azonnali erről szóló beszámolójából kiderül, immáron Fekete-Győr András pártja is támogtja, hogy az ellenzék egy egységes, közös listán szálljon versenybe a kormánypártokkal a 2022-es országgyűlési választáson. A Momentum volt az utolsó olyan ellenzéki párt, mely elhatározta volna magát a döntés mellett. Míg a DK, az MSZP és a Párbeszéd a kezdetektől támogatta az ötletet, az LMP és a Jobbik inkább egy két- vagy háromlistás indulást támogatott volna. Fekete-Győrék döntése lehet a vízválasztó, ugyanis a párt sokáig nem akart megnyilvánulni a kérdésben.

A közös listaállítás mellett lehet azért döntött a párt, ugyanis az országgyűlés nemrégiben elfogadta Volner János, a Volner Párt képviselőjének indítványát, mely szerint csak olyan párt indulhasson a választáson, melynek 27 helyet 71 egyéni választókerületben van jelöltje. Tekintve, hogy 106 egyéni választókerület van az országban, ez automatikusan eredményezte az ellezéki összeállást, hiszen a legtöbb párt matematikailag sem tudna másképp indulni. További kérdés marad ugyanakkor, hogy a magukat harmadik utasként definiáló ellenzéki pártok, így pl. a Kétfarkú Kutyapárt, a Szanyi Tibor alapított ISZOMM, vagy a Pálnikás József-féle Új Világ Néppárt sorsa mi lesz. Míg az – immáron vélhetően közös listás – ellenzéki pártok hajlanak a megegyezésre a kétfarkúakkal, a párt vezetője, Kovács Gergely továbbra is kitart az egyéni indulás mellett.

Fotó: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (középen) beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Mögötte Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (balra) és Donáth Anna Júlia, a párt akkori alelnöke, mandátumot szerző képviselők. (MTI/ Illyés Tibor)

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ah, a Mások, az Újak, a Tiszták...
Hányadik felvonás is ez az LMP, az ún. Jobbik, az Együtt stb. stb. után? És végül mind betagozódnak a nagy fletóista masszába.

Na és látom, szerencsétlen Kutyapárt lesz az új mumus... (mint mondjuk 2012-2016 környékén Schiffer András és az LMP), majd őket fogják 24/24 osztani minden hullámhosszon...

A lista egy dolog. Melyik tagpárt programja lesz megvalósítva?

Szerintem esélytelen: erőtlen az egész azáltal, hogy lényegileg ugyanazok a személyek mikrózzák újra azt a menüt, akik 2015-2018 között látványosan kidobták ugyanazt...

Elméletileg bőven lenne esélye egy "harmadik erőnek", de ahhoz valamit fel kellene mutatni.

https://index.hu/belfold/2017/..

Ez gyorsan ment...
Érdekes, szinte az összes moslékkoalíciós azzal az igénnyel lépett egyáltalán a politika színpadára, hogy Gyurcsányt eltakarítsa (főleg az ún. Jobbik, az egész identitásuk innen indult), aztán mindegyik Gyurcsány köpönyege alatt kötött ki.

Így van, az egész Jobbik-jelenség abból nőtt ki, hogy úgymond elviselhetetlen volt az a helyzet, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra is Magyarország miniszterelnöke, és hát a "puha" Fidesz miért nem dönti meg a hatalmát stb. stb.

Az egész identitásuk ezen épült fel! (És erre már csak később jött a cigánytéma stb. stb.)

Ha így lesz, akkor Toroczkai megtette, ami a feladata, és segítségével újra hatalomba kerül Gyurcsány.

Nem tudhatjuk előre. Majd a lista összeállításánál, valamint a stabil ballib. választókerületekben való jelöltállításnál meglátjuk, ki kinek a torkát akarja átharapni a befutó helyekért.

???

A Momentum 2017-ben indult, már régesrég egyfordulós választás volt.

Akkor innen folytassuk.

(Na jó: súgok. Ha a Momentum egy valós párt lenne, nem pedig valami külföldről legyártott fröcsönzött plasztik vacak egy ilyen tehetségtelen nímanddal az élen, akkor egy olyan helyzetből, amikor is a DK éppen hogy becsúszott a parlamentbe, az MSZP összeomlott, az LMP szétverte magát, SIMÁN fel lehetett volna építeni saját jogon egy valódi ellenzéki alternatívát... )

Ja, de igen.
Majd a választók döntenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés