El kell különíteni a késve érkezett szavazatokat Pennsylvaniában

2020. november 7. 7:51
Mindezt az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság egyik bírája rendelte el.

A konzervatív Samuel Alito bíró elutasította azt a keresetet, amelyben a pennsylvaniai republikánusok azt kérték, hogy a késve érkezett szavazatokat egyáltalán ne vegyék figyelembe a voksok összesítésekor. Elrendelte ugyanakkor, hogy a választás napján este nyolc óra után beérkezett voksokat különítsék el, és tegyék félre. A bíró nem döntött arról, hogy mi lesz ezekkel a szavazócédulákkal a későbbiekben.

Kathy Boockvar, a Pennsylvania államban a választási eljárásért is felelős – demokrata párti – tisztségviselő szerint olyan kevés (a CNN hírtelevízió szerint nagyjából négyezer) szavazatról van szó, hogy az érdemben aligha befolyásolja a végeredményt.

A szövetségi alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság abban az ügyben még nem döntött, hogy jogszerűnek ismeri-e el a pennsylvaniai bíróság szeptember elején született döntését, amely lehetővé tette, hogy a választás napján felbélyegzett, de csak péntekre beérkező levélszavazatokat érvényes voksnak tekinthessék.

A Republikánus Párt pénteken bejelentette, hogy pénzügyi alapot hozott létre, amelyből az elnökválasztás utáni jogi csatározásokat finanszíroznák. A párt három, neve elhallgatását kérő illetékese elmondta a Reuters hírügynökségnek, hogy legalább hatvanmillió dollár összegyűjtését tűzték ki célul. Donald Trump elnök kampánycsapata számos államban nyújtott be keresetet a választási eljárással kapcsolatban a keddi elnökválasztás után.

(MTI)

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez vicc így utólag. Honnan tudják most már, hogy melyik érkezett később? Ráadásul azt mondta egy postás, hogy a későbbi leveleket visszadátumozva pecsételték le.

2002-es választás Magyarlországon.
Alig volt különbség de nem számolták újra. Sőt még most is gúnyolódnak Budaházy Erzsébet híd lezárásával. Pedig gyanús volt.
Pl. Az egyik faluban élő egyetemista lány mondta, hpgy az egész családja a Miépre szavazott. Mind érvénytelen lehetett mert az eredménybem senki nem szavazott a miépre.
Falun tudják, ki milyen politikai beállítottságú, így azt a szavazólapot nem pecsételték le.
Vigyázni figyelni kell 2022-ben mert nagyon ismételni akarnak.

Lebuktak, bebuktak. Csaltak. Hazudnak azóta.

Mindezt Phillyben, ahol az Alkotmány íródott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés