Gulyás Gergely: Tehát azért tüntetnek, hogy a korábbi rend álljon vissza, avagy függetlenektől a kereszténydemokrata kormány vegye vissza az SZFE irányítását?

2020. október 24. 9:43
Én örülök, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Őszintén címmel pódiumbeszélgetést tartottak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel pénteken, október 23-án Velkovics Vilmos és M. Dobos Marianne vezetésével a Polgári Mulatóban. Ugyan sok téma elhangzott, a legaktuálisabb és a legégetőbb egyértelműen az SZFE-s hallgatók esete volt, akik aznap tüntetést szerveztek az egyetemi hallgatói önkormányzat vezetésével, melyről mi is beszámoltunk. A miniszter itt foglalt össze markáns véleményét a Színház- és Filmmvészeti Egyetem működésével kapcsolatos kritikákról: „Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét illeti, mi jó érzéssel nézzük a történéseket. Sohasem gondoltuk volna azt ugyanis, hogy egy elég belterjes balliberális klikk, az államot és a polgári kereszténydemokrata kormányt szeretné maga fölött felügyelőnek. És ha jól értem, akkor azért zajlanak tüntetések, hogy a korábbi rend álljon helyre, és hogy ne egy független – mindenféle állami és kormányzati befolyástól mentes – alapítvány irányítsa az egyetemet, hanem a kereszténydemokrata kormány. Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk” – jelentette ki.

Gulyás szerint az egyetem fölé helyezett kuratórium tagja, élén Vidnyánszky Attilával együtt (akinek már korábban is volt dolga az egyetemmel, igaz ekkor még kritika nem érte, hiszen a fia, ifj. Vidnyánszky Attila már jóval a tervezet előtt az SZFE-ben dolgozott), mind „a művészeti filmvilágból, színházi világból érkeztek, és a tehetségükhöz, hozzáértésükhöz nem férhet semmilyen kétség”, valamint kiemelte, hogy „szándékosan és helyesen törekedtek arra, hogy olyan személyek is legyenek bennük, akik az élet más területén sikeresek”. A miniszter kiemelte azt is, hogy itt valójában egy politikai harc folyik éppen, hiszen az iskola élén mindeddig „egy korábban még a balliberálisok által is sokat bírált, viszonylag belterjes társaság uralta”, avagy „itt nem egy szakmai vita van, hanem az ő teljes befolyásuknak az elvesztése az oktatásban. Itt egy pozícióharc van, ők pozíciókat védenek ahelyett,hogy leültek volna a kuratóriummal tárgyalni”.

A miniszter emellett felhívta az egyetem diákjainak figyelmét arra is, hogy jelenleg több pénz áll rendelkezésére az egyetemnek, mint bármikor korábban, valamint, hogy az elmúlt napokban megjelent új kormányrendelet értelmében megduplázták az új kuratórium kérésére az egyetem jövő évi költségvetését, mely összesen hárommilliárd forintot jelent. Mindemellett Gulyás kijelentette, hogy az SZFE-ügy nincs benne „ma az ország ötven legfontosabb ügyében”

Az egyetemfoglalással kapcsolatban Gulyás kijelentette, hogy ez nem helyes és nem is elfogadható, ugyanakkor „azt kell látni, hogy sokan kifejezetten azért lépnek föl így, mert azt várják, hogy velük szemben valaki valahol valamilyen erőszakot alkalmazzon”, mely szerinte akár jogilag még meg is alapozott lenne. 

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gulyás frappáns tömörséggel és lényeglátással foglalta össze az SZFE dolgában történteket. Ha távlatosan nézzük a dolgot, akkor látjuk, hogy ezek a teljesen fejvesztett hallgatók aligha fognak együttműködni, mert már érzelmileg annyira megterhelték önmagukat, másrészt, ők csak kívülről irányított figurák, akik félhetnek az irányítóiknál való kegyvesztettségtől. Ezért új Egyetem, új hallgatóság, új oktatói kar nélkül itt valószínűleg nem lesz megnyugvás, illetve rend.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. október 24. 11:53
marko11 | 2020. október 24. 15:14

Ez a legjobb mondat: Mindemellett Gulyás kijelentette, hogy az SZFE-ügy nincs benne ma az ország ötven legfontosabb ügyében. :)

Így van.
Ennek a korosztálynak biztosítani kell a korábbiak sztenderdje szerinti állami támogatását.
De új hallgatók felvételére már teljesen más helyen, más szisztéma szerint kell sort keríteni.
és ennyi.
Ennek az SZFE-nek, ennek a garnitúrának ez az utolsó tánc.

Gulyás Gergelynek azt javaslom, legalább a bevásárlásokat heti 1-2 alkalommal ő maga intézze.
És közben figyeljen.
Vagy csak egyszerűen sétáljon piacokon és nézelődjön.
Menjen ki alsóbb osztályú sporteseményre, szagoljon bele a levegőbe, figyelje az iskolás tanulókat nagyszünetben az udvaron.

csőlátású hívőket nem érdeklik a tények
gulyásnak pedig sikerült olyat mondania/hazudni, amiért még egy gyengébb kocsmában is pofán vágnák

ja :(((
csak Orbán már kurvára dühös lehet, hogy ilyen balfas. lakájai vannak

Orbánnak már nyilván kurvára elege lehet a kis "frappáns" lakájaiból.
Ha tegnap lenézett a Várból, biztos nem az jutott eszébe , hogy értük tüntetnek.
Ugyanis OV nem hülye, mint a csicskái. Persze, ha ostobákkal veszi körbe magát...

Még erre a szintű gulyási ostobaságra is sokan vevők. (Lásd Mandiner!) De, hogy OV nagyon lebas,za lakájait a tegnap este után, az biztos. Ezen már a fél-ország röhög, hogy a kis "csepűrágók" lepattintják Vidnyánszkyékat. (Tényleg, Vidnyánszky hova lett? Elbujdosott?)

Jó lesz ha vigyázunk..... :)

http://www.atv.hu/belfold/2020..

Fegyőr felháborodva üzent a kormánynak, szfe ügyben a tűzzel játszik Orbán Viktor

Ezzel nem lehet vitatkozni, de van egy probléma:
a mai Sorosok szponzorált és ellenőrzött mocsokmediatizált világban az igazság teljesen elveszítette jelentőségét, nem véletlenül, előre kitervelten van ez így.
És ebben a káoszban "annak van igaza", aki hangosabban és többször ordít.
Mindegy, hogy mit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés