Fekete-Győr: A közös listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket

2020. szeptember 24. 10:21
A Momentum elnöke hozzátette: nem Gyurcsány Ferencre gondolt. Orbán Viktort ugyanakkor nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte.

Az ATV Start című műsorának vendége volt Fekete-Győr András csütörtök reggel. A Momentum elnöke szerint a magyar kormány „elaludt a nyáron”,  ugyanis nem készítették fel az iskolákat, tanárokat és az egészségügyi rendszert a koronavírus-járvány második hullámára.

„Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázat”

Korábbi kijelentésével kapcsolatban – miszerint Orbán Viktor nemzetbiztonsági kockázatot jelent – hozzáfűzte: ha valaki egy krízishelyzetben „saját nemzetének embereire támad akár csak szavakban is”, vagy az önkormányzatok forrásait elvonja, ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Úgy fogalmazott: az önkormányzatok ki vannak véreztetve, a kormányzat szinte mindent elvesz tőlük, szerinte ez egy felelőtlen kormányzati magatartás.

A politikus szerint nagy szükség lenne a családi pótlék megduplázására, az állásukat elvesztetteknek pedig nem 3, hanem 9 hónapig kellene kapniuk az álláskeresési járadékot. Emellett pedig 100 ezer forintos alapjövedelmet kellene biztosítani a munkanélkülieknek. „Minden közgazdász egyetért abban, hogy a kormánynak most az lenne a feladata, hogy öntse a pénzt a gazdaságba” – fogalmazott. Szerinte jelenleg az látható,  hogy van mintegy 400 ezer munkanélküli, akiknek a felén egyáltalán nem segített a kormány, a magyar GDP pedig 14,5 százalékkal esett vissza a legutóbbi negyedévben.

Szóba kerültek a Momentum elnökének korábbi mondatai is, miszerint

700 fideszes vezetőt váltanának le 2022-ben, ha az ellenzék kormányra kerülne.

Ezzel kapcsolatban Fekete-Győr elmondta, hogy egyre többen hisznek abban, hogy 2022 a korszakváltás éve lehet, ez a 700-as szám a kormányzati tisztséget betöltőkre vonatkozik, de Fekete-Győr szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell. Úgy fogalmazott: sok rendszerváltás után lehetett azt látni, hogy sok közhivatalnok mondott fel, mert nem bírták a nyomást.

Dobrev, Márki-Zay, Donáth és Fekete-Győr

A 2022-es választással kapcsolatos kérdésekre a politikus úgy válaszolt, hogy nem csak a közös listáról, de a közös miniszterelnök-jelölt személyéről sincs még döntés. Szerinte nem csak a Momentum az, amely még nem mondta ki, legyen vagy ne legyen közös lista, szerinte ez „inkább a politológusok és elemzők által kedvelt téma”. Hozzátette:

azon, hogy hány listán indul az ellenzék, nem múlik mandátum, az egyéni választókerületeken viszont igen.

Fekete-Győr szerint a politikai paletta és az ellenzéki térfél változik, ha a közös lista mellett dönt valaki, az egy nagyon komoly elköteleződés. Azt azonban kijelentette: ezen a listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. Fekete-Győr itt hozzátette: ez alatt nem Gyurcsány Ferencet értette.

Példaként az MSZP-s Tóth Csabát hozta fel, akit ahogy fogalmazott, „nem szeretné semmilyen politikai intézmény közelében látni”, de ha az előválasztást megnyeri, az a választók akarata. A kérdésekre, hogy mit gondol Márki-Zay Péterről vagy Dobrev Kláráról, azt mondta: Márki-Zay vagy Dobrev nem kizárt, hogy „Fekete-Győr vagy Donáth sem kizárt”.

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha végignézzük FeGyőr és a Momentum külföldről pénzelt, kiképzett felfutását, Inkább látszik nemzetbiztonsági kockázatnak.

Ha-ha, Fegyőr bohóc egyik mondatával agyoncsapja a másikat: 30 év kárt okozói nem, de Gyurcsány igen...Ez a pasi egyre zavarosabb, egyre hiteltelenebb, egyre inkább beolvad az ellenzéki senkik közé...

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2020. szeptember 24. 11:56

Elmehetsz anyádba, Koncsita.

Ez tényleg megbuggyant.

Szeretem az ellenzeknek ezt a nagy elhatarozottsagat, hogy ok, akik nem szavaztak eddig sem a Fideszre, megmondjak, hogy most aztan kesz, vege Orbanek hatalmanak.
Hat majd a szavazok megmondjak, kis szektas rabeszelok, hogy kinek, minek vege!

A Momentum egy pusztán hiánypótlásból létrehozott párt, talán a korabeli Fideszt utánoznák vele. Nesze semmi, fogd meg jól - a fiataloknak. De közben látszik, hogy hiába van pénz, külföldi kiképzés, politikai teljesítményük nulla. A Nolimpia óta semmit nem csináltak, ráadásul nem is titkolták a jutalmat, az elismerést. Fényképezkedés Macronnal, Macron feleségével. Ezért tenni kellett valamit, és ők tettek is. Elvégezték a megrendelt aknamunkát.

Csak akkorára fognak nőni, amekkorát Gyurcsány megenged nekik. Ezért marad ki FeGyőrnél a kártékonyok sorából.

Milyen erkölcsi mércéről beszélsz? A kedvenceid egyetlen törekvése az volt, hogy a hazai gazdaság minél nagyobb részét külföldi tulajdonba juttassák, hogy külföldi barátaik minél nagyobb haszonra tehessenek szert. A bukott kádári garnitúrának ez volt a menlevele, ezért minősítették rögtön boszorkányüldözésnek az átmentett kommunisták felelősségre vonását.

Ezek után az a minimum, hogy ahol lehet kiszorítani őket a gazdaságból, hogy a haszon az országban maradjon. Ez a diktatúrázás, a jogállamiság mantrázásának lényege. Az EU-ból jövő kritikák lényege nem a korrupció, nem a jogállam felrúgása, nem az antiszemitizmus, ezt ők maguk is magas fokon művelik. A vádaskodások lényege az itteni befolyásnak, az innen kivihető haszonnak a csökkenése.

Te vagy az egyik iskolapéldája az Orbánt, Gyurcsányt szavakban egyaránt elítélő, de habozás nélkül Gyurcsány mellé álló "függetlenobjektíveknek". És te beszélsz egyenlőségről, erkölcsi jogi mércéről.

Valamint azt is mondták, hogy nem Gyurcsanyozzák össze magukat:-)
Aztán lám.........úgy tűnik, hazudtak.

Soha nem felejtheti el neki Magyarorszag nepe, hogyan fosztott meg minket egy alomtol!
Ez az alak minositi Orbant, aki eddig 14 even keresztul vezette ezt az orszagot, o maga, ugyis mint Fegyor, talan ha egy kakaot el tud elkesziteni, azt is maganak.
Bekepzelt bazari majom.

Ezért teszel megfellebezhetetlen nyilatkozatokat... értem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés