Megtartják a szentmisét augusztus 20-án a Szent István-bazilikában

2020. augusztus 05. 10:55

A szertartást szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett rendezik meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt.

2020. augusztus 05. 10:55
null

Megtartják a szentmisét augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilikában; a Szent Jobb-körmenet helyett ereklyés áldást kapnak a hívek – közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szerdán az MTI-vel. A hagyományosan a bazilika előtti téren, több tízezer zarándok részvételével megtartott szertartást idén a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt a bazilikában, szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett rendezik meg, és azon csak meghívottak vehetnek részt.

A délután 5 órakor kezdődő szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezeti, a homíliát Kovács Gergely gyulafehérvári érsek mondja – írták. A szentmisét a Duna Televízió és a Magyar Katolikus Rádió élőben közvetíti. A mise után szokásos Szent Jobb-körmenet helyett – ugyancsak a bazilikában – a magyar nemzetért könyörgő liturgiát tartanak. Utána a bíboros a Szent Jobb-ereklyével áldást ad a templomban lévőkre és mindazokra, akik a televízión vagy a rádión keresztül kapcsolódnak be az ünnepbe - olvasható a közleményben. A Szent Jobb a szokott módon, 10 és 13 óra között látogatható a bazilikában – tették hozzá.

(MTI)

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd.)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2020. augusztus 05. 23:30
Hát most mi lesz istennel? Nem tartják meg a miséket. Nincsenek elvonási tünetei? (De az is lehet, hogy örül, hogy nem kell hallgatnia azt az iszonyatosan sok hamis éneklést. Feltéve persze, hogy ha jó a zenei hallása.)
Gyéressy Károly
2020. augusztus 05. 21:41
Meg kéne tartani rendesen a Szent Jobb körmenetet, s nem szarakodni ezzel a pánikolással. Amúgy a majdnem két hete lezajlott index-tüntetés mennyivel növelte a betegszámot? Úgy tűnik, semennyivel.
mokány
2020. augusztus 05. 20:28
Csaholtok nyomoroncok ?
BőröndÖdön
2020. augusztus 05. 14:40
Újra együtt lehet az összes álszent,képmutató neres tetű....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik