A spanyol kormányfő tiszteletben tartja I. János Károly döntését az ország elhagyásáról

2020. augusztus 4. 18:40
A most 82 éves volt uralkodó csaknem negyven évig ült a trónon.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök kedden kijelentette, hogy tiszteletben tartja I. János Károly volt uralkodó döntését az ország elhagyásáról. „Jelen ügyben János Károly világossá tette, hogy szükség esetén a jogrendszer rendelkezésére áll, éppen úgy, mint minden más spanyol állampolgár” – hangsúlyozta. Emellett pedig rámutatott, hogy a koronavírus-válság idején Spanyolországnak minden korábbinál inkább szüksége van a stabilitásra és a szilárd intézményekre.

I. János Károly hétfőn bejelentette, hogy elhagyja az országot, és külföldön telepszik le. Hírügynökségek pénzügyi botrányt emlegetnek a döntés hátterében. Döntésével fia államfői tevékenységét akarja megkönnyíteni – írta a volt király, nyilvánvalóan a június elején a spanyol legfelsőbb bíróság által ellene indított vizsgálatra utalva. Ennek keretében azt akarják kideríteni, hogy János Károly kapott-e jutalékot, amiért egy spanyol konzorcium nyerte el a Medinát és Mekkát összekötő nagysebességű vasútvonal építésének második fázisát Szaúd-Arábiában.

A most 82 éves volt uralkodó csaknem negyven évig ült a trónon, és igen nagy szerepet játszott a modern, demokratikus Spanyolország békés felépítésében Francisco Franco diktátor 1975-ös halála után. A trónról 2014-ben mondott le.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" a spanyol legfelsőbb bírósági vizsgálatban azt akarják kideríteni, hogy János Károly kapott-e jutalékot, amiért egy spanyol konzorcium nyerte el a Medinát és Mekkát összekötő nagysebességű vasútvonal építésének második fázisát Szaúd-Arábiában."
Érted?
a spanyol király spanyol céget megrendeléshez segít és ezért Spanyolország őt felelősségre vonja.
Ha I. János Károly nem spanyol, hanem USA- vagy kettős állampolgárként, mondjuk askenázi háttérrel ugyanezt megteszi: felelősségre vonható lenne, bármiért?
Érted?
Ám mivel I. János Károly római katolikus vallású, - tehát nem a mélyállam aktora - így a felelősségre vonásnak organikusan, New York-i inkorrekt PC szerint meg kell történnie.

Gianni Infantino FIFA-elnököt szintén a New York-i inkorrekt mélyállam PC-je szerint beidézte a svájci ügyészség.
Majd kiengedték, de az eljárást a feje fölött lebegtetik.
Érted? nem?
Csak annyi, hogy indul az őszi UEFA-, FIFA-szezon, és valaki a fülébe súgta, ha a játékosok le akarnának térdelni meccs előtt, eszébe ne jusson megtiltani!
Ellenkezőleg, adjon ki körlevelet, erősen javasolva.

Ez a sors. 1975-ben az Ő fellépése akadályozta meg Franco követőinek a puccsát ( a Parlamentet már elfoglalták), akkor hős volt, békét teremtett, aztán sokkal később belekeveredett egy zavaros ügybe és végül elkullogott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés