Miért van szükség az Isztambuli Egyezményre? Mert így néz ki valójában a magyar nők jogi védelme

2020. május 18. 15:02

dr. Sándor Zsuzsa
24.hu
Mi változott 2014 óta, amikor a Fidesz-kormány aláírta az Isztambuli Egyezményt?

„Május elején váratlanul ismét előkerült az Isztambuli Egyezmény parlamenti ratifikálásának elutasítása. Mitől lett hirtelen olyan fontos az ügy, hogy az országgyűlés a veszélyhelyzet kellős közepén ezzel foglalkozzon?

»Magyarországon a törvények és a jogalkalmazás biztosítják a nők védelmét. A nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak bűncselekménynek minősül. Megerősítjük mindemellett, hogy az Országgyűlés a törvényalkotó munkája során a népakarattal egyezően szem előtt tartja a kereszténység nemzetmegtartó erejét és értékrendjét. (…) Elutasítunk minden olyan külső nyomásgyakorlást, amelynek célja az Országgyűlésre kényszeríteni olyan döntések meghozatalát, amelyek Magyarország érdekeivel és a magyar emberek többségének akaratával ellentétesek.«

Ezek a mondatok a parlament által nemrég elfogadott politikai nyilatkozatban szerepelnek, amely elutasította az Európa Tanácsnak a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezményét. Mi változott 2014 óta, amikor a Fidesz-kormány aláírta az Isztambuli Egyezményt?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi változott 2014 óta?

Például megélt Európa pár álproblémát...

Mi nem változott 2014 óta?

A magyarországi ellenzék és az EU mainstream "értékrendje".

Mindegyik tagállam aláírta az Isztambuli egyezményt, de nem mindenki ratifikálta.
Ha a tagállamok közül valaki nem írja alá, ahogy a korábbi próbálkozás során az Uniós alkotmány ez is elbukott volna. Így mindenki azért írta alá, hogy amelyik tagország ratifikálni, életbe léptetni akarja megtehesse.

A másik: csak a nők elleni erőszak létezik a férfiak elleni nem?

Nincs szükség az Isztambuli egyezményre, ha az adott ország törvényei rendezik és megfelelően büntetik a személyek elleni erőszakot.

,, Sem a ,,gender-szemléletet,, sem a ,,korlátlan bevándorlást,, nem tartalmazza és nem követeli az egyezmény, ezt csak igen nyakatekert okoskodással lehet belemagyarázni.,, - írja a szerző.

Amennyiben ez az állítás igaz, akkor fordítva is igaz. Már pedig az EU, EP nagyon sokszor sok mindent belemagyaráz az EU rendeletekbe. Röviden: alkalmazzák a láthatatlan törvény felfogást.

Tényleg kettős mércét alkalmaz Sándor Zsuzsa?
https://www.origo.hu/itthon/20..

Kedves Zsuzsa!

Hidd el, hogy vannak igazi nők is, nemcsak leszbikusok, olyanok, akik számára legfontosabb az egészséges család, hogy a kislányuk babázzon, a kisfiuk autózzon, a képzeletüket, mint a Tiédet, ne a szivárvány töltse ki.......

Mondjuk feltenném a kérdést az Isztambuli Egyezményt szorgalmazóknak, hogy ha lehet statisztikákra alapozva törvény előtti különbséget tenni férfi és nő között, akkor az is haladó dolog, ha statisztikákra hivatkozva törvény előtti különbséget teszünk feketék, arabok, cigányok és fehér emberek között?

Na ja, a mai progresszív ideológia hemzseg az önellentmondásoktól, ezeket mind izomból akarja áttolni, agymosással, pontosan úgy, ahogy az 1984-ben és a Szép új világban leírták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés