Ha a rendőrség mostantól tényleg keményebben csap le az álhírekre, akkor Németh Szilárd nagy bajban van

2020. február 10. 15:24

Tóth Csaba Tibor
Mérce.hu
Azonnal felrakta az ország álhírtortájára a marcipáncseresznyét.

„Nemrég az a hír járta körbe a sajtót, amely szerint »Kattintásvadász álhíroldalak üzemeltetőit rohanta le a rendőrség«. A híradásokból kiderült, ál-hírportálok a koronavírus terjedésével riogatták az embereket, ezzel súlyos társadalmi kárt okozva, ezért közveszéllyel való fenyegetés nyomán indult nyomozás a végül felkutatott és megtalált elkövetők ellen.

Micsoda öröm, és rég várt intézkedés-sorozat! – gondolhatnánk, sőt, hozzátehetnénk, mindez már rég esedékes volt. Hiszen mi is többször mondtuk el véleményünket a múltban arról, micsoda romboló, alattomos hatást fejtenek ki a kitalált, a Facebook sajátosságai miatt futótűzként terjedő hírek. Például itt, és itt.

Szóval már majdnem megörültem a rendőrség problémalátásának. Azután viszont jött a következő hír, és menten el is kellett szomorodnia az embernek.

Történt ugyanis, hogy még szerdán a késő délutáni órákban mintegy két-háromszáz menedékkérő érkezett szerb oldalról a Kelebija és Tompa közötti határátkelőhöz, leültek, lesátraztak, majd azért kezdtek demonstrálni, hogy a magyar kormány engedje át őket nyugatra. Tévedésük hamar kiderült. A békés demonstráció végén a szerb hatóságok végül buszokkal szállították őket vissza az országba, így a határon felsorakozott rendőrök is levonulhattak.

Az események kapcsán pedig megjelent Németh Szilárd fideszes alelnök és államtitkár, és azonnal felrakta az ország álhírtortájára a marcipáncseresznyét. Facebook-oldalán ugyanis menten meg is osztott egy »migránsos« álhírt, amit a ravasz készítők nem szíriai, vagy észak-afrikai menekülteknek, hanem magyar államtitkároknak találtak ki:”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem érkezett Kelebiához (nem kell bele J meg LY sem...) 2-300 menedékkérő? Ezek nem migránsok voltak? Nem a szerbek vitték el őket buszokkal?

Mi volt az álhír?

Hát csak annyi, hogy a "független objektív" sajtójuk elhallgatta, hogy mit is mondott valójában a szerb védelmi miniszter, azt a látszatot keltve, mintha Németh Szilárd hazudna. Pedig ők tették.

Hát szegény ember vízzel főz!!!
Szegény soknyolcasnak, a Prosti Srácoknak no meg Rezsi Szilárdnak csak ilyen források jutnak, mert még azokban a szemét migránsokban sem lehet megbízni, hogy csinálnának már végre valami jó kis balhét errefelé, amivel lehetne riogatni a zembereket!!!!!
Nekik csak ilyen, a világ túlfeléről való hírek jutnak riogatásra!!!
Még szerencse, hogy sokan még el is hiszik, amit írnak, mert nagy a Jó Isten állatkertje és nincs rajta kerítés!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés