Hollik: a Fidesz-KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével

2020. január 11. 17:57

A Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés „nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít” – mondta Hollik István szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója „sokaknak nem tetszett”, a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig „nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak” – jegyezte meg Hollik István, emlékeztetve arra is, hogy a „Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tiltakozott a miniszterelnöki mondatokkal szemben”.

(MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyöngyöspatán a cigányok, és az őket a pereskedésre rábíró civilek a bíróság segítségével megoldották, hogy a deviáns, a társadalmi normákat el nem fogadó magatartás jövedelmező legyen. Hiszen semmi mást nem kell tenni, csak összeférhetetlenül kell viselkedni, majd megsértődni a következmények miatt.

De kihez forduljon az, akinek a gyereke az iskolában a fegyelmezetlen, tanulni nem akaró, a normális tanítást ellehetetlenítő cigány gyerekek miatt rosszabb minőségű oktatást kap és az iskolából kikerülve nem lesz elég felkészült a továbbtanulásra? A kormányzat biztosítson iskolabuszt azoknak, akik a gyereküket elvinnék a községből más iskolába. És akkor még mindig kevesebbet fordítanak rájuk, mint amennyit a cigányoknak megítéltek.

Az biztos, hogy én feltételeket szabtam volna. Kötelesek részt venni intenzív tanfolyamokon, ahol becsülettel megtanulnak írni, olvasni, számolni és ha sikeresen leteszik a vizsgákat, akkor kapnak némi pénzt, ha nem akkor egy fityinget sem. Mert ezzel a sikertelen vizsgával csak azt igazolnák, hogy hiába lett volna korábban jobb oktatás, akkor sem tanultak volna. Ezek az alapismeretek arra kellenének, hogy legalább egy segédmunkás szintjét valamennyire elérjék és ne a társadalom nyakán lógjanak, azaz nekik is hasznos lenne, mert a mostani ingyenpénzt csak felélnék aztán semmi.

EZ az abszolút kézenfekvő és nyilvánvaló analógia. Hiába, egy mézes ezüstkanállal a szájában született királynak könnyű!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés