Dömötör Csaba: Magyarország a térség vezető turisztikai központjává kell váljon

2019. október 30. 9:52
A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a térség vezető turisztikai célpontjává váljon – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A magyar turizmus az elmúlt években szintet lépett. A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a térség vezető turisztikai célpontjává váljon – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Dömötör Csaba emlékeztetett: a kormányzat adócsökkentésekkel, közvetlen támogatási programokkal és célzott népszerűsítő kampányokkal segíti az ágazat fejlesztését.

Tájékoztatása szerint az elmúlt évben már 15,5 millióra nőtt a vendégek száma, a vendégéjszakák száma pedig több mint 40 millióra, ami duplája a 2010-es adatnak. Ugyanakkor ebben az időszakban 80 százalékkal nőtt a Liszt Ferenc repülőtér utasforgalma. Az ágazat immár több mint 420 ezer munkavállalónak nyújt megélhetést, ami a foglalkoztatottak több mint 10 százaléka – ismertette az államtitkár. Dömötör Csaba elmondta, hogy amíg 2010-ben még egyetlen Michelin csillagos étterem sem működött Magyarországon, ma már van fél tucat, és tavaly már 5 ezer konferenciát rendeztek országszerte.

Rámutatott: Budapest természetes vonzerejét növeli a biztonság, ami egyre fontosabb érték a világban. Márpedig Budapest a világ és Európa egyik legbiztonságosabb városa, és amíg ez a kormány van hivatalban, addig ez így is marad – szögezte le Dömötör Csaba.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon leragadtál ennél a témánál.

Szerintem nagyon két dolog a kormányzás, városvezetés gazdasági eredményessége, és az, h. valaki évekkel ezelőtt valami nagyon nagy hülyeséget csinált, mondhatnám, piszok rossz társaságba keveredett és abszolót zsarolható, támadható helyzetbe hozta magát, mindezt magánéleti téren, köze az eredményes városvezetéshez feltehetőleg nincs.

Ami a legfontosabb, midíg, az a gazdaság. Semmiből nem lesz semmi, minden lerohad.

A magánéletre meg a Tízparancsolat vonatkozik. Elvárható, h. mindenki igyekezzék betartani.

Nyilván nagyon meg volt az oka, h. a győriek úgy döntöttek, nem kell a DK-s jelölt, Borkai sokak által kívánatosnak tartott visszaléptetése után már versenytárs nélkül. Meg fogják oldani, ha mégsem kell nekik. Mindenesetre, a Fidesz már NEM fogja támogatni Borkait.

Látni kell a hátteret, a leleplezés különösen undorító bonyolítását a kísérő szöveggel.

Ez pontosan így van, ez a való helyzet.

Mi a korunk és egészségi állapotunk miatt már nem vállaljuk a legrövidebb lengyel utat, a Zakopánét sem, tavaly tavasszal jártunk kinn utóljára. Az egy más világ. Az a leplezetlen haszonlesés, ami itthon van, ott is ismeretlen. Különben 6 óra, nem kell Pesten átaraszolni és ebben van egy órás pihenés és ebéd valahol Rózsahegy előtt. Az öregecskedő kocsink már magától tudja az utat, ami néptelen, bár NEM jellemzően autópálya.

Montenegró biztos nagyon szép és Kirgizisztán is szuper lehetett.

Köszönöm, egy kicsit utazhattam így én is, egy leves habarás és hús sütés között!

A vidéki Csehországhoz egyszer volt szerencsém, az egyik dédmamám rokonsága ősi fészkét, Jauerniget (Javornik) meglátogatóban. 45-ben kirakták őket, persze, idős emberek voltak, hamar meg is haltak. A kisváros ma is tele van német feliratokkal. Voltunk egy példaszerűen működtetett helyi vendéglőben, szó szót követett, a lengyelt törve, s hogy rokoni szálak kötnek ide, Lengyelországból jöttünk, de magyarok vagyunk. Ha van részt vevő hallgatás, a pincéré az volt, végül viszontlátásrával köszönt, mikor elmentünk. A férjem ma is emlegeti a monarchiás zöld kötényben, és jó volt látni, milyen sokan megengedhették maguknak a vasárnapi vendéglőzést.

Egyébként az Olmütz feletti cseh Szilézia is nagyon szép, mi persze, mindíg továbbmentünk a lengyelbe. Sajnos, ez az út már 8 órás, Pozsony felé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés