A pesterzsébeti DK és MSZP első dolga az volt, hogy megemelték a saját fizetésüket

2019. október 28. 12:36
Első intézkedésként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét Pesterzsébeten az MSZP és a DK – írja a Magyar Nemzet.

Pesterzsébeten az MSZP és a DK első intézkedésként húsz százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét, illetve az ellenzéki érdekszövetségből azonnal kihátráló Momentum Mozgalom helyére álló Jobbikot városházi pozíciókhoz juttatta – írja a Magyar Nemzet. A lap hozzáteszi, hogy Zuglóban Horváth Csaba MSZP-s polgármester az önkormányzat mai alakuló ülését kihasználva számos döntési jogkört vonna magához, csökkentve az átláthatóságot és növelve a korrupció lehetőségét.

Pesterzsébeten a képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésen első intézkedésként húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt – értesült a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó Fidesz–KDNP-képviselők elhatárolódtak az ellenzékiek által hozott döntéstől, és hangsúlyozták, hogy az eredetileg 5, 10, illetve 15 százalékos emelésekről készített javaslatokat módosította felfelé a baloldal.

A Magyar Nemzet értesülései szerint az MSZP és a DK az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselőinek a támogatásával tudta felsrófolni a béremelést. Cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, plusz a Jobbikot még egy tanácsnoki pozícióval is kifizették, ráadásul úgy, hogy ezeknek a pártoknak csak egy-egy önkormányzati képviselőjük van. A XX. kerületi ellenzéki érdekszövetségben a Jobbik a Momentum Mozgalom helyét is átvette, mivel az egység a képviselő-testület alakuló ülésén felbomlott.

Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el” – írta a Momentum helyi szervezetének közösségi oldalán Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő.

A portál hozzáteszi, hogy a baloldal Zuglóban is azonnal megmutatta valós énjét, azt, hogy mit gondolnak az átláthatóságról és a korrupció elleni harcról. Horváth Csaba első polgármesteri ténykedéseként további jogköröket akar magához vonni. Az Átlátszó.hu arra hívta fel a figyelmet, hogy az MSZP-s városvezető előterjesztésével a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) úgy módosítaná, hogy polgármesterként egy személyben döntést hozhatna szinte bármely ügyben, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti. Horváth Csaba egy salátarendeletet is benyújtott a képviselő-testület elé, hogy a közpénzek felhasználásáról és az ingatlanvagyon értékesítéséről is szélesebb körben dönthessen. Az értékhatár, amelyen belül a polgármester önállóan hozhat döntést, ingó vagyontárgyak esetén az eddigi érték háromszorosára (50 millió­ról 150 millióra), míg az ingatlanok esetében ötszörösére (50 millióról 250 millióra) nőne.

Egyetlen olyan hatáskörről sem tudok, ami többletként lenne megfogalmazva a korábbi szmsz-hez képest. Nekem ez nem tűnt fel” – reagált Horváth az Indexnek, és hozzátette: a jegyzőnek azt a felkérést adta, hogy egy egységes szerkezetű szabályzatot készítsen. A szocialista polgármester azzal is védekezett: „Nyilván, ha egy polgármesteri döntés rendszeresen a törvénytelenség határát súrolja, de azon még innen van, akkor a képviselő-testület meg fogja változtatni” – írja a lap.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester, a korábbi zuglói polgármester az október 13-i választás előtt kiszivárgott hangfelvételen úgy fogalmazott utóda kapcsán, hogy „Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rázzák a pénzfát.
Pénzeső az ellenzéki pártoknál.
Pénz beszél a szavazó ugat.

Egyébként tudja valaki, hogy ez az átlátszó.hu kinek a vircsaftja?

Azt én is tudom.
Azért lennék kiváncsi a hátterére, mert az rávilágitana az ellenzéken belüli harc irányaira.

Válaszok:
opht | 2019. október 28. 14:57

Végre megmutathatják a "haladó" és "európai" erők, hogy mihez kezdenek a választói bizalommal. Aztán persze a cehhet majd a "fasiszták" állják, 5 év múlva.

"A Magyar Nemzet értesülései szerint az MSZP és a DK az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselőinek a támogatásával tudta felsrófolni a béremelést. Cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, plusz a Jobbikot még egy tanácsnoki pozícióval is kifizették, ráadásul úgy, hogy ezeknek a pártoknak csak egy-egy önkormányzati képviselőjük van. A XX. kerületi ellenzéki érdekszövetségben a Jobbik a Momentum Mozgalom helyét is átvette, mivel az egység a képviselő-testület alakuló ülésén felbomlott.

„Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el” – írta a Momentum helyi szervezetének közösségi oldalán Somodi Klára és Szőnyi Attila önkormányzati képviselő.

●●●

Ez mondjuk még viccesebb, mint önmagában az azonnali fizetésemelés...

Adják (Pest)Erzsébet utalványba. :)

Azt nem értem, mi a fenének nem vártak legalább fél évet, hogy a NERkompatibilis jóslatokat
elfelejtsék még a legbölcsebb szavazók is. Két hét alatt beleszaladtak az előrejelzési szikébe.

Szóval egy szimpla anarchista banda, akik ellentéteket szítanak félinformációkkal, hogy
segítsék a zavarosban harcsára utazókat.

Feltehetőleg a Momentum, azaz Soros áll mögötte. A Momentum-DK között az ellenzék irányításáért folyó harc egyik epizódjaként jelent meg a cikk.

Válaszok:
ThunderDan | 2019. október 28. 19:22
ThunderDan | 2019. október 28. 19:23

Hogy mindenki értse:
független=NGO

A bér reálértékének tartása őket is megilleti.

Persze, mert a baloldal nem egységes. Most épp az MSZP kinyírása zajlik mind a DK mind a momentum részéről. Így az ő lapjaik ezt a feladatot hajtják végre.

Azta, hogy ráéreztem! :-D

Ki pénzeli a "független újságírás"-t?
A. A választásokon soha részt nem vevő 30%?
B. Az, aki a "civil" szervezeteket?
A helyes választ adók között bécsi tanulmányutat sorosolunk ki.

444. Átlátszó. 24.hu. Nyugatifény. Magyarnarancs.

A 20% emeléssel is a demokráciát szolgálják, A demokratikus intézmények jobb kiépülése érdkében, melyek a polgárok jávat hivatottak szolgálni.

Nagyon úgy tűnik.

Hirtelen az utóbbi pár napban:
- az MSZP-s Horváth Csaba betámadása
- Pesterzsébet, Momentum demonstrálja az MSZP-DK-val szembeni "elhatárolódását"
- Botka kilép az MSZP-ből - Fekete-Győr bőszen dicséri, és mintegy a "saját emberükként" dicsekszik vele

Ja, és ugye ott van a Lackner-ügy - hohó, a választás UTÁNI! - hirtelen felkapása a ballib médiában...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés