„Van olyan helyzet, amikor nincs más lehetőség” – felvidéki fiatalok arról, miért szavaztak Čaputovára

2019. július 20. 13:00
A Gombaszögi Nyári Táborban kérdeztük a felvidéki fiatalságot az újonnan megválasztott szlovák államfő, Zuzana Čaputová politikájáról, a magyarság felé tett gesztusairól és a szabadegyetemen történt látogatásáról. Videónk.

A MandinerTV csapata a Gombaszögi Nyári Táborban járt, ahol többek között megszólította a felvidéki fiatalságot az új szlovák államfő, Zuzana Čaputová személyéről, a szlovák politika átrendeződéséről, az MKP és a Híd közötti ellentétekről, Bugár Béláról és az EP választásokról. Első videónk témája Zuzana Čaputová politikája és a magyarság felé tett gesztusai.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szlovákia kitermelt egy olyan politikusi réteget, amely felismerte, hogy a gyűlölködés, a gyűlölet szítása csak nemzethalálhoz vezet."

Ez azonban nem a magyar szocialista-liberális kormányzat alatt alakult így, hanem 2010 évet követően. Merjünk kicsik lenni jelszóval nem lehet hathatós külpolitikát csinálni.

"Nem csak gazdaságilag, de politikai kultúra tekintetében is állva hagytak minket..."

Ami a gazdaságot illeti ugyancsak igaz amit az előzőekben írtam. Magyarország 2002 a régióban vezető volt, 2002 után azonban fokozatosan lemaradt és 2004 évtől rohamléptekkel száguldottak el mellettünk.
A politikai kultúra tekintetében ugyanazt lehet elmondani, amit az első idézethez írtam.

Ezért nem szabad a magyar szocialistákat-liberálisokat kormányközelbe engedni, mert ugyanaz történne ami 2002-2009 években történt.

Szlovákia szétverésének eszköze a'la libsi a magyarságnak tett
álgesztus. Vágyakat ébreszteni, lehetőségeket fölvillantani és
ezáltal ellentétet szítani belül összeugrasztani tót a tóttal, tótót
a magyarral és magyar a magyarral.

... majd megsortolni a a szlovák papírokat. Ismerjük a kottát a
zeneszerzőt, a karmester és a szintén zenészeket is.

"2019 - et írunk."

Szóval te azt várod el, hogy amit elrontasz azt más tegye helyre, plusz ezen felül még annyit teljesítsen mint amit mások teljesítettek.

Ez lenne a liberális erkölcsöd?
Ez lenne a híres közgazdasági szemléleted?

Te nemcsak buta, de aljas is vagy.

"A felvidéki fiatalságnak sajnos rendesen átmosták az agyát"

Tán a tiédet Bugár?

"És miért volt Čaputová a kisebbik rossz? Mert a felvidéki magyarság nem felejti a kitelepítéseket, sem Malina Hedviget, sem a dunaszerdahelyi szurkolóverést, sem az őseink által felépített örökség helyenként gyors máshol lassú elpusztítását, sem a magyar állampolgárság lehetőségének elvételét, sem a nyelvtörvényeket, sem az iskoláink ellehetetlenítését. Ahogy nem feledjük, kedves nemzettestvéreim, december 5-ét sem. Ha már nem értitek, mi zajlik tőletek északra, hát kérdezzetek, és hallgassatok meg minket. Vagy, ha erre már nem futja, méltatlan megjegyzések helyett nézzetek félre, ahogy félrenéztetek Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai idején. És adjatok hálát Orbán Viktorért, mert neki hála ti már jövőt építhettek, miközben mi még mindig csak túlélünk.

Forrás: https://korkep.sk/cikkek/velem..

Ti tényleg valami párhuzamos univerzumban éltek...

Az összes válaszodra reagálok, fenntartva mindazt amit korábban írtam.

Te magad bizonyítod be, hogy mennyire aljas, hazug személy vagy. Nincsenek érveid, tényszerű cáfolatod a felvetésemre, amelyek tényeken alapulnak, ezért elkezdesz sértegetni kitalált történetekkel. Holott te magad írtad le, hogy egyik pártból a másikba vándoroltál. Miért? A hozzászólásaidból kiindulva - amikor valamit másra akarsz testálni - valósínű azért, hogy magadnak előnyöket szerezzél. Ezt nevezik politikai szélhámosságnak. A hibát mindig másba keresed, láttatod holott benned van, csak nem akarod észrevenni.

Ha 2010-ben nincs kormányváltás és továbbra is az MSZP/SZDSZ kormány marad, Magyarországra nyomor várt volna. 2002-től folyamatosan csökkent a bruttó hazai termék növekedése, beleértve az főre jutót is. 2009-re a nullához konvergált.1998-2002 az államadósság 8105 M euróval, 2002-2010 között 43259 M euróval növekedett. 2001 évben a költségvetési hiány 3,7 %, 2002 évben 8,5 %. 2002-2009 időszakában az egészségügyben 26 ezer főt építettek le, melynek a bérmegtakarítását eltüntették. 2006 évtől csökkentek a reáljövedelmek. Amihez hozzányúltak tönkretették. Mindazt amit kárt okozott az országnak a nyolc éves MSZP/SZDSZ kormányzás, figyelembe véve a világválságot is, minimum10 év kell, hogy helyre legyen hozva. Ezt az Orbán kormány 2018-ig elvégezte és ettől elkezdődött a növekedés volt. Olyan növekedés amely korábban soha nem volt. Történt ez annak ellenére, hogy az országon belül és kívül folyamatos támadásnak volt kitéve.

Ezek tények, ellenőrizhetőek. Ezt kellene megcáfolnod a velem való foglalkozás helyett. Ezek együttesen alátámasztják az irányodban tett minősítésemet.

Nagyon jó, hogy magadra vetted. Te még szepin is túlteszel. Mehetsz a gyűjtőfogházba, ahol a többi nick neveden tartózkodsz.

Ha a butaság és a rosszindulat fájnak, te ordítanál.

Jelen esetben a gyűjtőfogház a Mandiner szűrőlistájára vonatkozik.

A bukott eszmét, mint volt MDF-es, majd átvedlett SZDSZ-szes - most éppen nem tudom melyik pártnak lehetsz a tagja - csak te védelmezed.

A mostani hozzászólásoddal is tovább bizonyítod, amit veled kapcsolatban eddig írtam.

Üres duma. Személyeskedés. Azokat a tényeket cáfold, amit írtam. Olyan adatokkal amelyek ellenőrizhetőek. A 9-10 év nem cáfolat, csak magyarázkodás.

LOL

Kettős tagság demokratikusan. :DDDD

Valld be; liberális tégla voltál az MDF-ben. A hozzászólásaid alapján ezt el is tudom hinni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés