Hiába tűnik úgy, Áder tenni akar a környezetvédelemért, nem tudja jóvá tenni azt, amit eddig elkövetett

2019. július 23. 17:28
B. Papp Máté
Magyar Narancs
Áder János Schmitt Pál szintjére süllyedt, így ő maximum csak egy pártkatonaként, legkevésbé sem köztársasági elnökként értelmezhető.

„Áder János – ha a politikai tevékenységét nem nézzük – egyébként a legtöbb fideszes potentáthoz képest rokonszenvesebb: nem kedveli az alacsony színvonalú közbeszédet, egy Semjén Zsolttal szemben például nem vadászni, hanem horgászni jár. Az ő személyes játszótere a környezetvédelem köré épül fel, éppen ezért a Budapesti Víz Világtalálkozó fővédnöke is, ami független bal- és jobboldaltól sokak számára szimpatikus lehet – a klímaváltozást bagatelizáló publicistákat és »elemzőket« most hagyjuk.

Ugyanakkor ez nem oldozza fel a felelősség súlya alól: mint Magyarország első számú közjogi méltóságának az lenne a feladata, hogy minden megszavazott törvényt értékeljen, majd adott esetben visszadobjon, ha azt aggályosnak találja. Áder ezt nem teszi meg, válogatás nélkül mindent aláír, ezen a téren Schmitt Pál színtjére süllyedt, így ő maximum csak egy pártkatonáként, legkevésbé sem köztársasági elnökként értelmezhető. Hogy mi ebben az újdonság?

Tulajdonképpen semmi, régóta ezt a tevékenységet űzi, de az tagadhatatlan, hogy pályafutásában egy csavar állt be a közelmúltban. Nem szólalt fel, amikor Kövér László »liberális agymosásnak« nevezte a klímaváltozás tematizálását, és azt sem tartotta problémásnak, hogy a kormány megvétózta az Európai Unió klímatervét, ami mögött egyértelmű külpolitika elköteleződés áll.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudod, hogy nincs bocsánat/Hiába hát a bánat/légy, aki lennél, férfi/a fű kinő utánad! (József Attila)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés